Letterbende

Wereldverbeteraars

Stiekem erger ik me altijd een beetje aan de term ‘wereldverbeteraar’ of misschien wel, erger nog, aan ‘wereldverbeteraars’ zelf .  Het woordenboek gebruikt woorden als ‘idealist’, ‘maatschappijhervormer’ of ‘wereldhervormer’ als om een wereldverbeteraar te beschrijven en eigenlijk verklaart dat ook wel mijn ergernis. Stiekem, heel stiekem, ben ik gewoon enorm jaloers. Wereldverbeteraars hebben een doel voor ogen. Wereldverbeteraars volgen hun hart en worden geleid door hun dromen. Wereldverbeteraars hebben lef. Als ik aan wereldverbeteraars denk, denk ik aan mensen die naar Afrika gaan om hun hulp te verlenen. Dan denk ik aan mensen die naar oorlogsgebieden gaan, met gevaar voor eigen leven, om steun te bieden, waar het nodig is. Ik denk dan aan mannen en vrouwen met ruggengraat die vertrekken naar gebieden, waar vluchtelingen aan land komen, en soms pal moeten staan tegen de mening van de massa. Wereldverbeteraars geven om anderen; wereldverbeteraars geven om hun leefwereld.

En ik? Ik heb dromen. Diep vanbinnen wil ik ook een ‘wereldverbeteraar’ zijn. Ik ben een idealist met enorm veel doelen voor ogen. Te veel dromen; te veel doelen. Ik weet niet, waar ik beginnen moet. Daarbij komt dat ik, als ik start met het verwezenlijken van mijn doelen, mijn einddoel het liefst bijna of helemaal en succesvol behaald moet zijn; hier spreekt een perfectionist. Eigenlijk wil ik een boek schrijven om andere mensen te inspireren. Eigenlijk wil ik naar het andere eind van de wereld om mensen te helpen, liefde te geven en iets te betekenen. Herkenbaar? Te veel dromen? Te grote dromen? Tijd voor verandering dan, want met ‘alles of niets’ verandert er niets.

Starbucks groeide niet op één dag uit tot de succesvolle keten van nu. Rome werd niet op één dag gebouwd en Einstein werd niet voor zijn eerste verjaardag één van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis. Dromen verwezenlijken kan dus ook niet op één dag. “Every step you take brings you closer to your dreams. Keep going.” Dus waar wachten we op? Dus waar wacht ík op? Dát is de reden dat ik vandaag startte met het creëren van mijn blog.

Liefs,
Marjolein

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *