Letterbende,  Lifestyle

Herfstgeluk

Inmiddels is de herfst weer volop begonnen en ik vind dit seizoen geweldig. Vallende bladeren, andere geuren, een periode van loslaten en gezelligheid. Eigenlijk vind ik het begin van alle seizoenen prachtig, maar in deze post deel ik mijn herfstgeluk. Lees je mee? Delen wat jou gelukkig maakt in de herfst, vind ik natuurlijk ook altijd leuk.

Struinen

Bij het herfstgeluk horen minstens een aantal fijne wandelingen. In de herfst ruikt het buiten anders door de vallende bladeren en door de voorbode van de winterkou die af en toe al heerlijk om een hoekje komt kijken. Bij herfstgeluk hoort het stilstaan bij de paddenstoelen en de prachtige kleuren die de bomen laten zien, al dan niet afstekend tegen een mooie blauwe lucht. Ook wanneer de lucht niet blauw gekleurd wordt, maar juist grijs is van de regenwolken en de wind die er langs jaagt, is de herfst prachtig. Alle dagen hebben z’n charme, wanneer je er maar oog voor hebt.

‘Sweater weather’ 

Wat is er nu heerlijker als de dagen stormachtig zijn en kouder worden, om weg te kruipen in een hele dikke trui, een heerlijke ‘dekbedsjaal’ of een fijne jas. ’s Avonds wegkruipen op de bank of bij jouw liefde, is natuurlijk ook geen vervelend vooruitzicht. Pak er weer eens een fijn boek bij of luister naar jouw favoriete muziek. Inspiratie voor een te lezen boek? Kijk eens op de pagina ‘Boekrecensies’. Veel leesplezier!

In welke kleuren je jouw nieuwe herfsttrui trouwens kunt vinden? Dé kleuren voor het najaar van 2019 schijnen met name rood, roze, oranje en verschillende bruintinten te zijn (Beauty Rubriek). Gelukkig is mijn favoriete kleur – okergeel – ook nog gewoon te vinden in de winkels.

Loslaten

De herfst is ook een periode van loslaten, zoals de bladeren dat symboliseren. Het is goed om eens kritisch te bekijken wat het afgelopen jaar jou gebracht heeft. Wat mag bewonderd worden en wat is goed om achter je te laten? Wat heeft je verder geholpen en wat heeft niet gewerkt? Wat ondernam je, omdat je aan bepaalde verwachtingen wilde voldoen en wat deed je, omdat je het belangrijk vond voor jouw ontwikkeling of het geluk van je naaste? Zijn er dingen die je anders had willen doen? Genoeg om over nadenken onder dat warme dekentje op de bank of tijdens die lange wandeling. Leer van het beeld wat de natuur aan ons laat zien.

Last, but not least: Koffie!

Als echte koffieliefhebber, kan de koffie natuurlijk niet ontbreken in het rijtje herfstgeluk. De herfstperiode is zeker een excuus om nog meer te genieten van een heerlijke, warme koffie. Hoewel ik eerst een fervent cappuccinoliefhebber was, begin ik een latte met een smaakje toch ook wel steeds lekkerder te vinden. Gelukkig ontdekte ik dat liefhebbers van een latte machiato en een cappuccino op dezelfde manier in het leven staan. Tenminste, dat beweert de Amerikaanse psycholoog Ramani Durvasula (Margriet). Grappige feitjes!

Wat maakt voor jou ‘herfstgeluk’? Ben benieuwd. Een fijne herfst toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *