Letterbende

Koffietijd

Eileen, blogster van 24|7 Musthaves, ‘nomineerde’ mij om de koffietag in te vullen. Enorm leuk natuurlijk! Via een aantal vragen kom je meer te weten over mijn koffiegewoontes en mijn koffiefavorieten. Lees je mee?

Wanneer dronk je je eerste kopje koffie? Hoe smaakte dat?

Eigenlijk begon ik al heel jong met het koffie drinken. Mijn ouders zijn geen mensen die véél koffie drinken, maar het kopje koffie dat er gedronken wordt in de ochtend is wel heel belangrijk. Op een vrije dag staat het voor gezelligheid, rust en samenzijn. Toen ik heel jong was dronk ik al koffie mee, maar dan met heel veel gekookte melk; kinderkoffie dus! Gezien het feit dat ik het nog steeds drink, geloof ik dat ik m’n eerste kinderkoffie best lekker vond!

Met wie drink je graag koffie?

Eigenlijk drink ik graag koffie met iedereen die er net zo van kan genieten als ik. Het kan met een vriendin, met een collega of met mijn familie zijn. Voorwaarde is wel dat degene met wie ik het drink er nét zo van kan genieten als ik. Koffiedrinken met een theedrinker is half zo leuk niet!

Op welke momenten van dag drink jij koffie?

Meestal drink alleen ’s ochtends koffie. Op mijn werkdagen drink ik het, voordat ik vertrek. Daarna neem ik er in de pauze nog één. Op mijn thuisdagen houd ik het er bij één in de ochtend, behalve de dagen natuurlijk dat ik iets ga drinken met vrienden of familie. Als er lekkere of bijzondere koffie op de kaart staat, houd ik me aanbevolen.

Wat is je favoriete koffievariatie?

Eigenlijk drink ik het meest cappuccino – toch nog een béétje kinderkoffie –, maar als ik het op mijn werk neem, drink ik de koffie vaak zwart. Latte neem ik eigenlijk heel weinig, want ik vind het echt te zoet. Als ik me bij Starbucks weer eens laat verleiden door de mooie namen, heb ik daar achteraf toch altijd weer spijt van.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Eigenlijk hebben wij thuis én op mijn werk altijd koffie van Douwe Egberts. Voor doordeweekse bakjes hebben we altijd Aroma Rood. In het weekend hebben we Mocca en dát is toch wel het lekkerst!

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit?

Als ik ergens koffie ga drinken, probeer ik regelmatig wat nieuws uit. Ik laat me adviseren of ik maak een keuze aan de hand van de kaart. Irish Coffee vind ik bijvoorbeeld ook heel lekker. Thuis drink ik altijd wel volgens hetzelfde recept; de helft koffie en de helpt gekookte, opgeklopte melk. Heerlijk!

Heb je aparte soorten en smaken koffie voor je gasten?

Voor de gasten hebben we niet speciaal aparte koffie. Wel gebruiken we af en toe koffiebonen, in plaats van de voorgemalen koffie. Het verschil proef je toch.

Waar koop jij je koffie?

De koffie kopen we eigenlijk altijd in de supermarkt, waar alle koffie van Douwe Egberts wel te vinden is. Makkelijk dus!

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Als ik thuis mijn kopje koffie drink, vul ik mijn mok voor de helft met sterke koffie. Vervolgens kook ik de melk, al kloppend, wat ik daarna mét een schuimlaag op mijn koffie schenk. Op mijn werk drink ik het meestal zwart of met ’n beetje koffiemelk, maar de laatste tijd doe ik het steeds minder. Koffiemelk is eigenlijk toch surrogaat.

Wat vind jij het lekkerst bij koffie?

Het lekkerste bij koffie vind ik toch wel een dikke plak (citroen)cake of een stuk marmertulband met, als het kan, een dot slagroom. Het koffiedrinken is dan helemaal af!

Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Nooit meer thee! Zoals ik eerder schreef, drink ik niet per se véél koffie, maar mijn kopje koffie per dag zou ik niet kwijt willen. Daarnaast vind ik er zoveel gezelligheid aan verbonden, wat bij mij voor het theedrinken minder geldt. De keuze is snel gemaakt dus!

Op mijn beurt zou ik de tag aan Miriam van ‘Sweet & Nice things’  en Merchy van ‘Loving mommy’ willen doorgeven; aan jou de eer om de bovenstaande tag in te vullen; veel succes!

Hou jij van koffie? Welke koffie vind je dan het lekkerst? Laat het me weten; ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *