Letterbende

Made of Yellow – Van zonnestralen tot een sportles

Omdat ik mijn blog wil vullen met dingen waar je blij van wordt, deel ik vanavond mijn ‘yellow’ momentjes van vandaag. Wat maakte jou dankbaar vandaag?

Zonnestralen

Vanmorgen toen ik naar mijn werk reed, was het in eerste instantie wat grijzig en leken de zonnige dagen van de afgelopen dagen even verleden tijd, totdat ineens zonder enige waarschuwing het zonlicht doorbrak en de zon zich liet zien, waardoor de wereld én deze maandag direct iets vrolijker leken.

Een helpende hand

Vlak voordat ik bij mijn werk was, liet ik een oudere manier met zijn rollator de straat oversteken. Overgekomen aan de andere kant van de straat, zag ik hem aarzelen. Hij bekeek de stoep eens en leek niet te weten, hoe hij met zijn rollator op de stoep terecht moest komen. Op de stoep liep een meneer met een hond. Ook hij leek te aarzelen. Met anderhalve meter afstand is het moeilijk om een ander fysiek te helpen. Toch nam hij het besluit, plaatste de rollator op de stoep en hielp vervolgens meneer verder. Een helpende hand. Het maakte me blij; een ‘yellow’ moment!

Opgeruimde kasten

Nu we weer wat cliënten op de praktijk mogen gaan zien, waarbij we alle hygiënemaatregelen uiteraard in acht moeten nemen, spraken we als team met elkaar af om het materiaal in de behandelruimtes in de kasten te plaatsen, zodat we het overzicht op alle materialen beter kunnen houden. Toen ik eenmaal bezig was met opruimen, kon ik het niet laten om alles netjes in de kasten te plaatsen. Alles staat weer mooi opgestapeld en het oogt ordelijk. Rust in de kast en rust in mijn hoofd.

Een sportles

Aan het einde van de werkdag stond er voor vandaag een sportles gepland. Samen met mijn collega’s, uiteraard op anderhalve meter afstand, kregen we een sportles van een collega die ook sportinstructrice is. We hebben heerlijk gerekt en gestrekt, maar ook ontspannen. Het was gezellig en natuurlijk ook fijn om gewoon weer even op een andere manier te bewegen, dan alleen wandelen of af en toe een buikspieroefening.

Een ingevulde enquête

Als we een nieuw behandeltraject starten, vragen we aan de desbetreffende cliënt toestemming voor het toesturen van een enquête over onze kwaliteit van zorg. De cliënten of hun ouders kunnen bij het beantwoorden van de vragen anoniem kwijt wat zij vinden van de logopediste en haar behandelwijze, maar ook staan er wat vragen over de praktijk. Vanavond ontving ik de resultaten van een ingevulde enquête, waarin heel wat complimentjes stonden genoemd.

Mijn ‘yellow’ momentjes. Hoe was jouw dag?

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *