Boekrecensies,  Letterliefde

Bruid van de Bergen (Kristen Heitzmann) – Boekrecensie

De online Bibliotheek heeft in deze periode van thuiszitten gratis e-books beschikbaar gesteld in de app ‘ThuisBieb’. In de app kun je meer dan honderd boeken voor volwassenen, jeugd en kinderen vinden. Ik heb de app gedownload op mijn tablet en startte met het lezen van ‘Bruid van de bergen’, geschreven door Kirsten Heitzmann. Waar het boek over gaat en wat ik van het boek vond, deel ik in deze post met jullie. Lees je mee?

Waar gaat het boek over?

‘Bruid van de bergen’ speelt zich af rond 1870 in Colorado. De hoofdpersoon van het boek is Desi Brennan. Desi is een onconventionele en dappere vrouw die, in tegenstelling tot de vrouwen uit haar tijd, niet onderdoet voor haar mannelijke vrienden. Colorado is zich rond 1870 aan het herstellen van de Amerikaanse Burgeroorlog. Thema’s, als vrijheid voor slaven en indianen, spelen een rol in het verhaal. Een tweede hoofdpersoon in het verhaal is Remy Montgomery, een knappe en rijke vrijgezel. Eerst wordt hun verhouding gekenmerkt door verschillen, maar de Desi en Remy groeien steeds meer naar elkaar toe. Wanneer Remy door omstandigheden terug moet keren naar de plek waar hij vandaan komt, trouwt hij op grond van beloften een andere bruid. Desi blijft verdrietig achter en bijt zich vast in het werk bij haar vaders krant. Vanwege hun publicaties heeft een bende bandieten het op hen voorzien en Desi wordt ontvoerd, maar gelukkig is dit niet het einde van het verhaal.

Wie is de schrijfster?

Kristen Heitzmann is een Amerikaanse schrijfster die al meerdere prijzen mocht ontvangen voor haar werk. Veel van haar boeken zijn vertaald in meerdere talen. Ze woont en werkt in Colorado. Kristen is graag buiten om de wereld te ontdekken, maar is ook liefhebber van lezen, tekenen en vioolspelen. Er staan verschillende boeken en soorten boeken op haar naam, als historische romans, romans en thrillers. Al met al een veelzijdige schrijfster.

Specificaties
Auteur: Kristen Heitzmann
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
EAN: 9789043531344

Wat vond ik van het boek?

Inmiddels heb ik al meerdere boeken van Kristen Heitzmann gelezen, die zeker allemaal de moeite waard waren. Haar verhaallijnen zijn vaak niet voorspelbaar, verrassend en geschreven met mooie woorden en zinnen. Bij het lezen van ‘Bruid van de bergen’ kostte me het wat moeite om in het verhaal te komen. Ik had het gevoel wat stukjes informatie te missen of een eerder deel niet gelezen te hebben. Toen ik eenmaal wat meer verdiept was in het boek, kreeg het toch mijn interesse en heb ik het in korte tijd uitgelezen. Het einde was wat meer voorspelbaar dan in haar andere boeken, maar wellicht komt dat door het verschil in genre. Mijn conclusie is dat ik bijvoorbeeld het boek ‘Labyrint’, geschreven door Kristen, eerder zou aanraden dan ‘Bruid van de bergen’, maar het is zeker geen afrader.

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *