Boekrecensies,  Kringloopvondsten

Hou me vast (Caroline Leavitt) – Boekrecensie

In ‘Kringloopvondsten’ deel ik mijn liefde voor oude of nieuwere, tweedehands boeken die ik tijdens bezoekjes aan kringloopwinkels vond. Een tijdje geleden alweer kocht ik ‘Hou me vast’, geschreven door Caroline Leavitt. Ik kende de schrijfster niet, maar werd geïnspireerd door de achterkant van het boek. Een tienerzwangerschap en een open adoptie. Hoe loopt het af? Graag deel ik het boek met je in deze nieuwe boekrecensie.

Specificaties
Titel: Hou me vast
Auteur: Caroline Leavitt
Uitgeverij: The House of Books B.V.
Oorspronkelijke titel: Girls in trouble
Taal: Nederlands
Vertaald uit het: Engels
Verschijningsjaar: 2004
EAN: 9789044312140

Waar gaat het boek over?

In het boek ‘Hou me vast’ speelt de zestienjarige Sara de hoofdrol. Sara raakt zwanger van haar vriend Danny en als Sara dit met hem deelt, verdwijnt hij. Sara durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen, maar wanneer haar moeder haar misselijk betrapt, heeft ze geen keus. Haar ouders besluiten dat adoptie nog de enige oplossing is om Sara de mogelijkheid te kunnen geven te gaan studeren en het oude leventje weer op te pakken. Uit al de adoptieouders die contact zoeken met Sara, kiest zij voor George en Eva. Het is een ouder echtpaar dat Sara bij hen thuis ontvangt en open adoptie voorstelt. George en Eva worden voor Sara meer dan adoptieouders van haar toekomstige kindje. Eva mag zelfs, in plaats van Sara’s eigen moeder, bij de bevalling zijn en ziet dan ook de kleine Anne ter wereld komen. Na de bevalling lukt het Sara niet om zich los te scheuren van haar kindje en het adoptie-echtpaar neemt daarom de drastische keuze om te verhuizen naar een – voor Sara – onbekende woonplaats. Om niet al te veel informatie weg te geven, besluit ik mijn samenvatting, máár in het boek kun je lezen hoe de verhaallijnen van Sara én Anne zich verder ontwikkelen. Zullen zij elkaar ooit nog weerzien?

Wie is de schrijfster?

Het boek is geschreven door Caroline Leavitt. Er is niet enorm veel over haar bekend. Wat ik echter wél weet, is dat Caroline een Amerikaanse schrijfster is. Ook is zij columniste voor een Amerikaanse krant. Inmiddels heeft zij al verschillende titels op haar naam staan, waarvoor ze verschillende prijzen ontving. Samen met haar man Jeff Tamarkin, een muziekjournalist, en haar zoon woont zij in Hoboken, New Jersey. (Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)

Wat vond ik van het boek?

Het boek leest makkelijk weg en het kost dan ook geen moeite om het boek in één keer uit te lezen. Je raakt betrokken bij het verhaal van Sara en Anne, Sara’s ouders en de adoptieouders George en Eva. Ergens kun je begrijpen dat Sara de naïeve keuze maakt om de kleine Anne mee te nemen uit het huis van George en Eva en met haar op reis gaat om altijd samen te kunnen zijn met haar kleine dochtertje, maar aan de andere kant voel je ook de angst van de adoptieouders. Alle misverstanden in het verhaal, gecreëerd door Sara’s ouders, waardoor Sara en Danny elkaar niet meer te spreken krijgen, zou je eigenhandig uit de weg willen ruimen, maar gelukkig is het – passend bij het type boek – eind goed, al goed. Zou jij het boek willen lezen?

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *