Boekrecensies,  Kringloopvondsten

In de wildernis (Kobie Kruger) – Boekrecensie

In ‘Kringloopvondsten’ deel ik mijn liefde voor oude of nieuwere, tweedehands boeken die ik tijdens bezoekjes aan kringloopwinkels vond. Vorige keer schreef ik over ‘Spiegelbeeld’, geschreven door Rosamunde Pilcher. (Die betreffende post kun je hier vinden.) Deze keer is ‘In de wildernis’, geschreven door Kobie Kruger, aan de beurt voor een boekrecensie. Lees je mee?

Specificaties
Titel: In de wildernis
Schrijfster: Kobie Kruger
Uitgeverij: The House of Books B.V.
Taal: Nederlands
Vertaald uit het: Engels
Vertaald door: Piet Spek
Oorspronkelijke titel: The Wilderness Family
Verschijningsjaar: 2003
ISBN10: 9044301616
ISBN13: 9789044301618

Waar gaat het boek over?

Het boek ‘In de wildernis’ is een realistisch boek, geschreven door een vrouw van een jachtopziener. Kobies echtgenoot neemt een baan aan als jachtopziener in één van Afrika’s wildparken. Kobie beschrijft het leven in het park, samen met haar man en dochters. Geen één dag in hun leven is hetzelfde. Ze zijn geïsoleerd van de buitenwereld, maar er is genoeg te beleven met olifanten, nijlpaarden, slangen en andere exotische dieren in de buurt.

Het boek is voor €22.95 te bestellen bij bol.com.
Bekijk op bol.com

Wie is de schrijfster?

‘In de wildernis’ is geschreven door Kobie Kruger. Kobie werd geboren op een boerderij in Zuid-Afrika. Tijdens haar studententijd op de universiteit van Pretoria ontmoette zij haar toekomstige echtgenoot Kobus. Na hun studie vestigde het stel zich in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, om na drie jaar weer terug naar Zuid-Afrika, Johannesburg, te verhuizen. Kobus had al lang de wens om als jachtopziener te starten in één van de wildparken van Zuid-Afrika. In 1980 lukte het hem om zijn droom waar te maken en verhuisde het gezin van Kobus en Kobie naar het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika. Uiteindelijk is het gezin daar elf jaar gebleven. Tegenwoordig wonen Kobie en haar echtgenoot in Paradise Beach aan de oostkust van Afrika.

Wat vond ik van het boek?

Het boek is geschreven in de ik-vorm. Soms vind ik dat niet prettig om te lezen, maar in dít boek is het totaal geen probleem. Tijdens het lezen van het boek, werd ik jaloers op de vrijheid, de belevenissen en de onvoorwaardelijke liefde van sommige dieren, bijvoorbeeld het leeuwtje Leo. De versie die ik te pakken kreeg, was aangevuld met mooie foto’s wat helemaal tot de verbeelding sprak! Natuurlijk is de werkelijkheid soms wat minder rooskleurig en zou ik het, na één ontmoeting met een slang in het toilet, op een lopen zetten, máár dat het boek tot de verbeelding spreekt, is duidelijk!

Gebruikte bronnen:
Voor het schrijven van deze post, gebruikte ik de volgende bron:

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *