Boekrecensies,  Gedichten

Love her wild (Atticus) – Boekrecensie

Een tijdje geleden ontdekte ik op Pinterest de gedichtjes van Atticus. Niet veel later ontdekte ik ook zijn Instagram én het feit dat hij ook een bundel van zijn gedichten heeft uitgebracht: ‘Love her wild’. Nadat ik de bundel aan een vriendin cadeau deed, kon ik het niet laten om ‘m ook snel voor mezelf te bestellen; écht zo’n boek wat je steeds weer pakt om even in te bladeren.

#atticuspoetry

Een bericht gedeeld door ATTICUS (@atticuspoetry) op

De gedichtjes in de bundel zijn geschreven door Atticus; ‘Instagram’s most mysterious poet’ wordt hij genoemd. Hij is geboren aan de westkust van Noord-Amerika en schijnt nu in Californië te wonen. Kenmerkend voor hem is dat hij, om anoniem te blijven, een masker draagt. De naam ‘Atticus’ heeft verschillende betekenissen. Het is een Latijnse jongensnaam die ‘uit Attica’ betekent. Ook was in de tijd van de Romeinen een bijnaam voor verschillende personen. Dit werd ‘cognomen’ genoemd; een onderdeel van een traditionele Romeinse naam.In deze post maak ik gebruik van een affiliate link; meer uitleg kun je hier lezen.

Atticus schrijft gedichten over thema’s als liefde, een gebroken hart en vrijheid. De gedichten zijn puur en soms wat rauw. Hij slaagt erin om met zijn keuze voor woorden je het gevoel van vrijheid en herkenning te geven. Sommige gedichten zijn kort en bondig, maar er zijn ook wat langere gedichten in de bundel te vinden. Op de Instagrampagina van Atticus kun je zien dat sommige gedichtjes of gedeelten van gedichtjes worden gebruikt voor tatoeages. In 2017 kreeg hij hier ook een onderscheiding voor. Zijn bundel ‘Love her wild’ is opgedeeld in drie categorieën, namelijk: LOVE, HER en WILD. De gedichtjes worden afgewisseld met mooie zwart-wit foto’s die goed passen bij de gedichtjes. Kortom, de bundel is mijn favoriet!

Specificaties:
Taal: Engels
Verschijningsjaar:2017
ISBN10: 1472250931
ISBN13: 9781472250933
Doelgroep: Volwassenen

‘Silver Sea’ #atticuspoetry #atticus #poetry #stars #forever

Een bericht gedeeld door ATTICUS (@atticuspoetry) op

Voor het schrijven van deze post gebruikte ik de volgende informatiebronnen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *