Mythische trektochten in de wereld – Boekrecensie
Een tijd geleden trakteerde ik mezelf op het boek ‘Mythische trektochten in de wereld’, uitgegeven door Lonely Planet. Een boek om bij weg te dromen en fijn foto’s in te kijken. Benieuwd wat ik ervan vond? Ik deel het met je. Lees je mee?
Wat is er in het boek te vinden?
Zoals je misschien wel op m’n blog kunt ontdekken, hou ik enorm veel van reizen. Vroeger, met mijn ouders, reisde ik niet veel, maar toen ik eenmaal zelf ging ontdekken, haalde ik de schade in. Ik ging op reis naar Noorwegen, Ierland, Portugal, Schotland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Een boek om nóg meer inspiratie op te doen, kan dan natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast. Ik deed daarom mijzelf het boek ‘Mythische trektochten in de wereld’, uitgegeven door Lonely Planet, cadeau. In het boek vind je vijftig wandelroutes in allerlei landen over de hele wereld. Naast de vijftig beschreven wandelroutes, ondersteund met foto’s, zijn er ook nog 150 andere wandelsuggesties te vinden. Per wandelroute zijn er namelijk drie aanraders van hetzelfde genre opgenomen. De wandelroutes variëren in duur, afstand, moeilijkheidsgraad en omgeving. Ook deze gegevens staan opgesomd bij de verschillende wandelroutes.
Specificaties Auteur: Lonely Planet Prijs: €27,99 Uitgever: Lannoo Taal: Nederlands Verschijningsjaar: 2019 EAN: 9789401456838
Wat vind ik van het boek?
‘Mythische trektochten in de wereld’ is een boek wat je niet in één keer ‘leest’. Het is een naslagwerk, wat prachtig past in iedere boekenkast, en vraagt om herhaald ter hand nemen. Het boek is geschikt om bij weg te dromen, om te gebruiken voor het maken van vakantieplannen en om mee te genieten van andermans wandelervaringen. Met name de vijftig wandelingen, die uitgebreid beschreven zijn, geven een gedetailleerd verslag van de moeilijkheid, de schoonheid en het genieten. De bijgevoegde foto’s onderschrijven de mooie omschrijvingen. Wat ik erg leuk vind aan het boek, is dat de wandelingen enorm variëren in duur, afstand, moeilijkheidsgraad en genre.
Voor iedere wandelaar is er een wandeling te vinden in het boek. Ook daagt het je uit om eens een ander soort wandeling uit te proberen, omdat de beschrijvingen en foto’s gewoon soms onweerstaanbaar zijn. Verder vind ik het erg prettig dat er bij iedere wandeling benoemd wordt waar de wandeling begint en eindigt, hoe je er kunt komen, welke tijd de beste is en wat goed is om te weten. Bij de 150 wandelsuggesties staat er iets minder informatie, maar het begin- en eindpunt en de afstand worden genoemd. Ik raad het boek zeker aan!
Kende jij het boek al? Laat het me weten. In één van mijn volgende posts hoop ik een favoriete wandeling uit het boek te delen.
Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.
4 reacties
Janet
Wat een gaaf boek lijkt me dit. Dit is sowieso iets wat ik wel in de kast zou willen hebben liggen!
Marjolein94
Het boek ziet er sowieso al heel leuk uit, dus alleen voor het oog is het al leuk! 🙂
rachel
ik ken het boek niet maar ben wel gek op wandelen
Sanne
ik kende dit boek nog niet. maar wandelen vind ik leuk. staan er ook wandelingen in van nederland?