Boekrecensies,  Kringloopvondsten

Spiegelbeeld (Rosamunde Pilcher) – Boekrecensie

In ‘Kringloopvondsten’ deel ik mijn liefde voor oude of nieuwere, tweedehands boeken die ik tijdens bezoekjes aan kringloopwinkels vond. Deze keer is ‘Spiegelbeeld’, geschreven door Rosamunde Pilcher, aan de beurt voor een boekrecensie. Lees je mee? 

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over tweelingzussen die de eerste twintig jaar niet van elkaars bestaan afweten. Flora en Rose zijn beiden totaal verschillend opgegroeid en opgevoed en ontmoeten elkaar bij toeval in Londen. De zussen blijken als druppels water op elkaar te lijken en dit inspireert Rose dan ook om Flora in haar plaats te laten afreizen naar Schotland met Roses gewezen verloofde, waar ook de familie van de gewezen verloofde woont. Flora laat zich hiertoe overhalen wat uiteindelijk een onverwachte, máár heerlijk romantische, afloop tot gevolg heeft.

Specificaties
Auteur: Rosamunde Pilcher
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 1999
ISBN10: 9041003908
ISBN13: 9789041003904

Wie is de schrijfster?

Rosamunde Pilcher, geboren als Rosamunde Scott, werd op 22 september 1924 geboren in Cornwall. Ze was de dochter van een marineofficier en tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor Women’s Royal Naval Service. Ook was ze secretaresse bij het Britse ministerie van buitenlandse zaken en verbleef ze enige tijd in India. In 1946 trouwde ze met een textielfabrikant; samen vestigden ze zich in Schotland. Rosamunde kreeg vier kinderen en daarnaast vond haar schrijverscarrière eind jaren veertig een aanvang. Eerst schreef ze onder de pseudoniem Jane Fraser. Haar werk bestond grotendeels uit romantische verhalen voor vrouwenbladen. In 1987 kreeg ze voor het eerst erkenning met de familiesage ‘De schelpenzoekers’. Het boek werd een internationale bestseller. Behalve in Groot-Brittannië is Rosamunde ook in Duitsland bijzonder populair. Diverse van haar werken zijn verfilmd. In 2000 beëindigde Rosamunde haar schrijverscarrière met de roman ‘Winter Solstice’. Twee jaar later werd ze onderscheiden met de benoeming tot Officier in de Orde van het Britse Rijk. (Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)

Wat vond ik van het boek?

Rosamunde heeft een prachtige schrijfstijl die mij het gevoel gaf om samen met Flora en de familie in het Schotland te zijn; het geeft een vakantiegevoel. Ook hou ik van de woordkeuzes, die de schrijfster steeds maakt, waardoor het boek voelt als literatuur en het een bepaalde melodie krijgt. Én natuurlijk werd ik tijdens het lezen, zoals vaak, stiekem een beetje verliefd op de ietwat stugge, stoere man met het gouden hart. Dit is een boek wat ik zéker voor een tweede of derde keer zou lezen. Het boek krijgt een plekje in mijn boekenkast! (Bij bol.com kun je het boek trouwens tweedehands aanschaffen. Nieuw is het niet meer te verkrijgen.) Lijkt het jou een leuk boek? Ik ben benieuwd!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *