Boekrecensies,  Gedichten

Alle Dieptes (Lot Bouwes) – Boekrecensie

Als liefhebber van woorden en gedichtjes ben ik altijd weer op zoek naar nieuwe boeken en nieuwe auteurs. Een paar maanden geleden ontdekte ik het Instagramaccount van Lot Bouwes, gevuld met haar gedachten en schrijfsels. Niet veel later kwam ik erachter dat zij haar woorden gebundeld heeft in twee boeken. Ik bestelde het boek ‘Alle Dieptes’ en dit boek wil ik dan ook graag met jullie delen.

Specificaties
Titel: Alle Dieptes
Auteur: Lot Bouwes
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
ISBN: 9789082635911
Prijs: €25,00

Wie is Lot Bouwes?

Lot beschrijft op haar website hoe de wereld haar inspireert om te schrijven. In haar teksten en gedichten verwerkt Lot haar ervaringen, gevoelens, gedachten en waarnemingen. Door middel van haar teksten en gedichten verbindt ze zich met degenen die haar teksten lezen. ‘Openheid’, ‘puurheid’ en ‘echtheid’ zijn voor haar de belangrijkste eigenschappen om te hebben (Bouwes, L., 2020).

Wat biedt Lot?

In 2014 gaf Lot de dichtbundel ‘Wezens’ voor het eerst uit als een pocketboekje, maar in 2016 besloot ze de bundel officieel uit te geven. Vervolgens werd in 2018 ‘Alle Dieptes’ uitgegeven in eigen beheer. Naast de gedichtbundels schrijft Lot ook gedichten op maat voor bijvoorbeeld een bruiloft of bijzondere gebeurtenis. Tot slot zijn er in haar shop ook verschillende lichtdragers – kristallen – te koop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Soms vergeet ik hoeveel er al is. Hoeveel woorden er al bij mensen thuis liggen, in boekvorm, op een kaart, persoonlijk voor hen geschreven of eigenlijk meer voor mezelf… Als ik te lang niets nieuws heb ontwikkeld of gedaan, word ik ongeduldig en boos. Maar als ik zo terug kijk op 2019 is er heel veel verkocht en ben ik toch heel blij met alles dat ik heb mogen maken. Dit jaar verkocht ik 70% van Alle Dieptes (ik raak soms een beetje in paniek als ik de voorraad zie want help ga ik ooit nog een tweede druk kunnen maken?), ontwikkelde ik de lichtdragers, mocht ik schrijven voor hele mooie mensen en bedrijven, kwam het tshirt in samenwerking met @innergrandmacrafts online, kon ik eindelijk een beetje van mijn schrijfwerk ‘leven’ en heb ik de fietskoerier soms twee keer op en neer de trap moeten helpen met pakketjes! Er is zoveel gebeurd in 1 jaar! Komend jaar wil ik mijn bedrijf nog meer op nummer 1 gaan zetten. Het is een gevaar om mezelf te verliezen in (bij) banen waardoor ik soms maar 1x per week tijd maak voor mijn administratie, bestellingen en toekomstplannen. Ik heb besloten om het schrijven uit te breiden, om het beter in te gaan zetten zodat het ook andere mensen kan helpen. Want diep van binnen blijf ik toch ook altijd therapeut. Iemand die iets voor andere mensen wil doen. Welke vorm dat precies krijgt kan ik nog niet delen. Maar het ligt zo dichtbij mezelf dat ik zeker weet dat het gaat lukken. Voor het eerst. Misschien doe ik dit volgend jaar rond deze tijd wel fulltime. En als dat nog steeds niet lukt is dat ook prima. ✨ Fijne jaarwisseling alvast en 2020 is zo’n mooi getal dat ik zeker weet dat het bijzonder wordt. #lotbouwes #alledieptes

Een bericht gedeeld door Lot Bouwes (@lotbouwes) op

Wat kun je vinden in ‘Alle dieptes’?

‘Alle Dieptes’ is gevuld met woorden, gedichten, teksten, foto’s en tekeningen. Het is een bundel, waarin de tegenstellingen elkaar opvolgen. Donker, maar ook licht. Vallen, maar ook weer opstaan. Lot beschrijft dat zij als doel heeft om met de bundel het taboe op depressie te doorbreken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Alle Dieptes

Een bericht gedeeld door Lot Bouwes (@lotbouwes) op

Wat vind ik?

Inmiddels heb ik het boek nu een week in huis. Het is geen boek om in één keer uit te lezen, maar wel een boek om er steeds weer even bij te pakken. Te bladeren en te ervaren. De bladzijden te voelen en na te denken bij de woorden, omdat de woorden daar soms om vragen.

Ik ben blij met mijn aankoop. Op de één of andere manier voelt het, bij de aanschaf van een gedichtenbundel, altijd alsof ik een aankoop voor altijd gedaan heb. Bij een leesboek is dat minder, omdat ik bij een opruiming eerder leesboeken zou wegdoen, dan een gedichtenbundel. Herken je dat? Welke gedichtenbundel is jouw favoriet en zou je mij aanraden?

Eén reactie

  • Hadassa

    Joe! Wij hebben gewoon hetzelfde boek in huis.. Ik kreeg ‘m ruim een jaar geleden van een vriendin. Zat een heel persoonlijk kaartje bij van Lot Bouwes. De manier van omschrijven sprak mij toen erg aan. Je moet dan wel een beetje in die stemming zijn, maar ach.. daar zit je ook gewoon regelmatig in. En zeker een boek om te houden, neer te zetten (want de omslag is ook prachtig) en erbij te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *