Lifestyle

2019 – Een terugblik!

Het nieuwe jaar is al weer bijna een maand oud, maar dat maakt het niet minder leuk om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat was het voor een jaar? Wat maakte ik mee, waar was ik dankbaar voor en waar moest ik hard voor werken? Het hele jaar door schrijf ik regelmatig op wat ik heb meegemaakt. Soms gebeurt het iedere avond, maar in de wat drukkere periodes doe ik het bijvoorbeeld één keer in de week. Soms zijn het gedachtespinsels en soms zijn het beschrijvingen van gebeurtenissen en herinneringen, waar ik zuinig op ben. Dit jaar maakte ik echter een bijzondere terugblik in de vorm van een fotoalbum. Van Fotoalbum.nl kreeg ik namelijk de kans om een eigen fotoalbum te ontwerpen. Enorm leuk natuurlijk! Lees en kijk je mee?

Wat biedt Fotoalbum.nl?

Bij Fotoalbum.nl kun je aan de slag met jouw favoriete foto’s door bijvoorbeeld een kalender, een agenda, een wanddecoratie of een fotoalbum te ontwerpen. Ook biedt Fotoalbum.nl mogelijkheden voor placemats of kaarten met een door jou gekozen foto erop. Het bedrijf levert in Nederland en België en geeft aan op de site dat jouw bestelling binnen één tot drie werkdagen bij jou op de mat ligt. Voor het maken van je fotoproducten kun je gebruik maken van handige editors. Tijd om het eens uit te gaan proberen!

Hoe moet het?

Voordat je start, is het belangrijk om eerst de keuze te maken voor het soort fotoalbum. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hardcover, een softcover of een fotoalbum met een spiraal. Ik koos voor een hardcover fotoalbum op staand A4-formaat. Dit album is verkrijgbaar vanaf €25,00. Je hebt dan een album dat bestaat uit 24 pagina’s. Per extra pagina betaal je €0,50 meer. Het maximale aantal pagina’s is tweehonderd. Ruimte genoeg dus voor al jouw foto’s!

Als je een keuze hebt gemaakt voor het soort én het formaat, kun je dan eindelijk starten met ontwerpen met behulp van een handige editor. In de editor kun je foto’s gaan uploaden en toevoegen. Je kunt een keuze maken voor indelingen en verder kun je naar eigen voorkeur teksten en decoraties toevoegen. Bij het maken van het album koos ik steeds voor een zelfde achtergrond om het album met de vele foto’s niet al te druk te laten worden. Voordat ik startte, selecteerde ik namelijk van iedere maand een aantal foto’s die ik wilde plaatsen. Je begrijpt wel dat het er heel wat waren en dat ik tijdens het ontwerpen ook zeker weer wat foto’s verwijderd heb. Ik verdeelde maanden over het aantal bladzijden, dertig in totaal, en koos voor iedere maand een bepaalde indeling, zodat ik niet zelf hoefde te schuiven, te passen en te meten. Ook koos ik van tevoren al een bepaald lettertype en lettergrootte, zodat het niet te rommelig zou worden. Al met al een heel gepuzzel, máár drie werkdagen na het bestellen lag het album dan ook daadwerkelijk bij mij op de mat!

Wat vind ik van het eindresultaat?

Het fotoalbum krijg je netjes verpakt binnen, zodat het onderweg niet kan beschadigen. Het uiteindelijke doorbladeren van het album is een feestje. Al die herinneringen van het afgelopen jaar in één album, waarbij de dierbaarste foto’s zéker zijn bewaard, is een heel mooi idee. Het maakt je bewust van de mooie dingen in het leven en het stemt dankbaar. De kwaliteit van het fotoalbum is ook prachtig. De bladzijden zijn stevig en de kleuren komen overeen met de geüploade foto’s. Het lijkt me een geweldig idee om dit ieder jaar opnieuw te doen, zodat herinneringen niet alleen digitaal staan, – waar ik, eerlijk gezegd, weinig naar terugkijk –, maar je ze gewoon in handen hebt. Laat je me weten of dit ook iets voor jou zou zijn? Veel plezier!

Deze blogpost is ontstaan uit een samenwerking met Fotoalbum.nl.

 

14 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *