Lifestyle,  Reislust

Alleen op reis?

Eén van de dingen die ik graag ik een keer zou doen, is alleen op reis. Backpacken in Azië of voor drie weken naar Zuid-Afrika lijkt me nog iets te idealistisch, maar een stedentrip in Europa lijkt me een perfect begin. Voor mezelf maakte ik een lijstje van vijf steden die ik graag in m’n eentje zou willen bezoeken. Lees je mee?

1. Gent

Gent, België, lijkt me een hele leuke stad. Je vindt er heel veel historische gebouwen en je kunt een rondvaart plannen op de rivier de Leie. Verder schijnt er een prachtige kathedraal te staan en kun je er verschillende musea bezoeken. Zeker niet onbelangrijk; er zijn héél veel plekjes waar je heerlijk kunt eten.

2. Londen

Londen lijkt me ook zeker de moeite waard. Gent is natuurlijk makkelijker te bereiken, maar een vliegticket naar Londen is tegenwoordig ook prima te betalen. In Londen ben ik nog nooit geweest, maar het lijkt me heel leuk om alle bekende plekken, als het London Eye, Buckingham Palace en de Tower Bridge te bezoeken. Verder wil ik heel graag naar een stadspark, als het Hyde Park en ook mag een shopsessie in Oxford Street niet ontbreken.

3. Rome

Rome associeer ik in eerste instantie met het Colosseum; dit zou ik heel graag ’n keer in levende lijve willen zijn. Verder zou ik ook graag naar Piazza Navona willen; het is een plein dat gevuld is met schilders en hun schilderijen. Je schijnt langs het plein te komen wanneer je op weg bent naar het Pantheon. Om te shoppen moet je naar de Spaanse Trappen. Naast de vele winkels heb je daarvandaan ook ’n prachtig uitzicht over de stad. Tot slot mag Vaticaanstad natuurlijk niet ontbreken.

4. Wenen

De geschiedenis van Wenen wordt gekleurd door het leven van allerlei beroemde componisten die er hebben gewoond en/of gewerkt, zoals Beethoven en Mozart. Er moet dus veel over hen terug zijn te vinden in de stad. Je kunt in ieder geval naar de Weense Staatsopera die als één van de beste opera’s ter wereld wordt benoemd. Verder kun je er verschillende paleizen, als Schönbrunn en Schloss Belvedere bezoeken. Als kers taart heeft Schloss Belvedere een prachtige tuin. Over eten gesproken; in hotel Sacher kun je de oorspronkelijke Sachertorte proberen. Als ik in Wenen was, zou ik het zéker doen!

5. Florence

In Florence, Italië, kun je veel terugvinden over de Renaissance. Veel bekende namen, als Leonardo de Vinci en Michelangelo, hebben in Florence gewoond of zijn er geboren. In Galleria dell’Accademia staat het bekende beeldhouwwerk ‘David’ van Michelangelo; dit zou ik heel graag zien. Verder zou ik, als ik in Florence was, Palazzio Pitti bezoeken. Het paleis én de botanische tuinen schijnen heel mooi te zijn. Tot slot is het in Florence heel de dag tijd voor ’n kop koffie, dus ook dát maakt de aantrekkingskracht van deze Italiaanse stad alleen maar groter.

Waar zou jij heen gaan, als je alleen op reis zou gaan? Laat het me weten; ik ben benieuwd!

(Hier kun je trouwens méér vinden over al die mooie steden; ik haalde mijn informatie er ook deels vandaan.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *