Lifestyle

‘Ceremoniemeesterschap’: The do’s!

Afgelopen oktober trouwden mijn broer en schoonzus. Samen met het zusje van mijn schoonzus had ik de eer om tijdens de dag ceremoniemeester te zijn. Voordat het echter zover was, moest er natuurlijk nog veel georganiseerd worden. Naast het regelen van de dag tot in details, zorgden we voor een creatief, persoonlijk tintje aan de huwelijksdag; in deze blogpost een aantal voorbeelden. Lees je mee?

Kleurenschema

Voordat ik startte met het maken van dagplanning en de naamkaartjes voor de tafelschikking, ging ik op Pinterest op zoek naar een kleurenschema. Je weet dan zéker dat de kleuren bij elkaar passen, het oogt rustig en het bespaart je bij het maken van alle digitale documenten een heleboel werk.

Vervolgens heb je helemaal geen ingewikkelde programma’s nodig om een kleurcode te achterhalen. Je kunt met het programma Paint heel eenvoudig de kleurcodes van alle kleuren achterhalen. Wanneer je het direct goed opslaat, kun je het bij ieder nieuw document opnieuw gebruiken, waardoor je dagplanning, je feestgids, of de naamkaartjes voor de tafelschikking professioneel ogen.

Dagplanning

Om de dag in goede orde te laten verlopen en niet steeds het programma met de gasten te hoeven delen, hebben we een dagplanning gemaakt. Elke daggast ontving aan het begin van de dag een planning met de tijdstippen, de fotovolgorde, belangrijke adressen en belangrijke telefoonnummers. Voor het maken van dagplanning gebruikte ik het kleurenschema. Op internet vond ik een bloemenkader die goed binnen het kleurenschema paste. Ook dat kader kreeg een plekje op alle creatieve uitspattingen.

Naamkaartjes

Tijdens het diner wisten de daggasten door middel van naamkaartjes op welke plek ze zaten. Ook voor de naamkaartjes had ik de kleuren van het kleurenschema, het bloemenframe en hetzelfde lettertype van de dagplanning gebruikt. Om de naamkaartjes op tafel te kunnen zetten, plakten we de kaartjes op dubbelgevouwen kartonnetjes, waardoor ze goed bleven staan.

Tot slot

Naast de naamkaartjes en de dagplanning, maakten we een fotopresentatie om tijdens de receptie af te laten spelen en een feestgids met wat meer wetenswaardigheden over het bruidspaar. Mét een vooraf gekozen thema en vooraf gekozen lettertypes bespaar je jezelf een heleboel werk!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *