Lifestyle,  Reislust

From Paris with love!

Als alles er weer rustig is, hoop ik in de Kerstvakantie met de Thalys naar Parijs te gaan. We zijn er precies vierentwintig uur, dus een goede voorbereiding is belangrijk. Wat moet ik écht gezien hebben?! In deze blog vijf plekken die je niet kunt missen als je in Parijs bent. Lees je mee? 

1. De Eiffeltoren

Natuurlijk kun je niet in Parijs geweest zijn zonder de Eiffeltoren gezien en/of beklommen te hebben. De Eiffeltoren werd in 1889 gebouwd volgens het ontwerp van Gustave Eiffel. Vanaf de derde etage schijn je ongeveer 65 kilometer weg te kunnen kijken. Wel wordt geadviseerd om kaartjes voor de toren van tevoren aan te schaffen in verband met de lange rijen. In december is de Eiffeltoren geopend van 09:30u tot 23:00u. Iedere avond is er een hele mooie lichtshow die ik natuurlijk heel graag wil zien!

2. De Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is een prachtige basiliek; in 1876 werd er gestart met de bouw om vergeving te vragen voor de 58.000 slachtoffers tijdens de Frans-Duitse oorlog en de daarop volgende revolutionaire regering. Vanaf de trappen voor de basiliek – de Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre – heb je een heel mooi uitzicht over Parijs. In de basiliek zijn er ook prachtige kunstwerken te bewonderen. Het lijkt me de moeite waard.

3. Het Louvre

Om het Louvre te bezichtigen, hebben we hoogstwaarschijnlijk niet voldoende tijd, maar ik zou het gebouw en de piramide ervoor graag zien. De piramide schijnt namelijk bóven het museum uit te steken. Voor het museum schijn je meer dan één dag nodig te hebben, dus het past zéker niet in het programma. Als Parijs me goed bevalt, ga ik misschien nog eens terug, maar dan langer!

4. Notre-Dame de Paris

De Notre-Dame is een grote, gotische kathedraal. Er zijn gebrandschilderde ramen en verschillende beelden te vinden. Ook staat er één van de grootste orgels ter wereld. Je kunt, naast de kerk zélf bekijken, ook de toren beklimmen. Vanaf de toren heb je wederom een mooi uitzicht over Parijs; de kathedraal is 35 meter hoog. In de geschiedenis speelt de kathedraal ook een grote rol; Napoleon kroonde zich in de Notre-Dame de Paris tot keizer. Verder wordt de kathedraal soms nog gebruikt voor de nationale vieringen van de Rooms-Katholieken.

5. Champs-Élysées

De Champs-Élysées is de belangrijkste straat van Parijs. Het is een lange rechte laan, waaraan veel dure winkels te vinden zijn. Ook bevindt de Arc de Triomphe zich aan deze laan. Aan de bouw van de Arc de Triomphe werd in 1805 gestart in opdracht van Napoleon. Naast de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Montmartre is ook de Arc de Triomphe te beklimmen; dit is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tot slot

Om op de verschillende plekken te komen, kun je in Parijs heel goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Je kunt de bus of de metro nemen om je te verplaatsen tussen de verschillende arrondissementen. Een los metrokaartje kost €1,80. Ik ben benieuwd of en hoe het ons lukt om deze vijf bezienswaardigheden af te strepen in één dag!

Ik vind het altijd heel erg leuk om van het land of de stad, waar ik naartoe ga, een reisgids te hebben. Je kunt wat meer lezen over het land of de stad en daarnaast is ’n echte gids nog altijd leuker dan alle informatie op internet, aldus een blogger. Voor Parijs kocht ik de reisgids: ‘100% Parijs’. Deze gids is gevuld met zes wandelroutes en wat algemene informatie over de stad; je kunt ‘m bestellen bij bol.com.

Bekijk op bol.com

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *