Lifestyle,  Reislust

Genieten in Faro

Afgelopen september ben ik samen met een vriendin op reis geweest naar Portugal. Op de heenweg vlogen we op Faro. Halverwege de week vertrokken we met de trein naar Lissabon, maar in déze post deel ik vijf dingen over Faro. Veel leesplezier!

1. Overnachting

Tijdens ons verblijf in Faro verbleven we in Baixa Terrace Hostel. Het hostel is niet direct een aanrader om z’n voorzieningen, maar wel om het pand zélf. Het is hostel is gelegen op de hoek van een straat en heeft een prachtige, gele kleur (‘Made of Yellow’!). Wanneer je binnenkomt, stap je binnen in een mooie, betegelde hal. Het ontbijt, wat niet heel veel voorstelt, krijg je geserveerd op het dak van het hostel en dát maakt heel veel goed!

2. De straatjes

Het centrum van Faro is niet heel groot, maar de straatjes in het centrum zijn prachtig. De huizen zijn gekleurd en daarnaast zijn er huizen versierd met prachtige geglazuurde tegels. Deze tegels worden azulejo genoemd. Het varieert van verschillende patronen tot een voorstelling van een bepaald thema. De winkelstraatjes, geplaveid met kinderkopjes, zijn niet toegankelijk voor auto’s; wanneer je besluit ergens te gaan eten, kun je heerlijk ‘op straat’ plaatsnemen.

3. Aan het water

Faro is een kustplaats en is dan ook zeker aan te raden, na het geslenter door de stad, om even neer te strijken bij de haven of in de buurt van de water. Bij het kleine haventje heb je verschillende eettentje, waar je wat kunt eten, maar zittend op de kade met bengelende benen, is het ook genieten. Als het al een beetje begint te schemeren, is het de moeite waard om de zon langzaam te zien verdwijnen. Af en toe komt er een trein langs, omdat het spoor direct langs het water loopt. Ook vliegt er regelmatig, vrij laag, een vliegtuig over. Toen wij tegen zonsondergang nog aan het genieten waren bij het water, vond er precies een dansworkshop plaats. Het pleintje was gevuld met muziek, blije mensen en oudere mannetjes die, net als wij, vergaderden bij het water. Genieten!

4. Eilandentour

Vanuit Faro kun je naar de nabijgelegen eilanden. Eén van de mogelijkheden is het kopen van een kaartje voor een soort veerdienst. Je kunt dan voor één dag onbeperkt tussen drie verschillende eilanden heen en weer varen. Naar het eiland en tussen de verschillende eilanden vertrekken er op bepaalde tijden speedboten die je héél snel naar het volgende eiland brengen; de ‘schippers’ dagen de toeristen graag een beetje uit door scherpe bochten te nemen en enorm snel weg te varen. Je moet niet voor niks allemaal een zwemvest aan. Vanaf Faro kun je met de speedboot naar Ilha Deserta, Ilha du Culatra en Ilha do Farol. Op de terugweg, aan het einde van de dag, kun je de veerdienst nemen. Het gaat weliswaar iets langzamer, maar je kunt nog eens op je gemak genieten van het prachtige natuurgebied.

5. Forum Algarve

Forum Algarve is het grootste winkelcentrum van de stad. Het is erg gezellig en er zijn voldoende winkels om er een lange ochtend of middag door te brengen. Wij zijn er lopend naartoe gegaan en in principe kan dat prima vanuit het historische centrum. Je loopt door de wat nieuwere wijken, maar ook de nieuwere huizen zijn heel gevarieerd van kleur, dus het is zeker niet saai!

Nu heb ik de historische punten nog niet eens opgenoemd, maar Faro heeft zoveel meer te bieden. Ben jij ook in Faro geweest? Wat vond jij ’n aanrader?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *