Lifestyle

Het Afrika Museum

Twee weken geleden schreef ik een blogpost over het Rijksmuseum en dit inspireerde mij om nog een museum met jullie te delen, namelijk het ‘Afrika Museum’ in Berg en Dal. Lees je mee?

Afgelopen jaar, ongeveer in mei, ging ik met een vriendin naar het Afrika Museum in Berg en Dal, vlakbij Nijmegen. We vertrokken halverwege de ochtend en genoten van het prachtige zonnetje op weg naar het museum. Van tevoren kochten we de tickets. Om in het museum te komen betaal je €15,- per volwassen persoon, tenzij je in het bezit bent van een Museumkaart of Cultuurpas. In dat geval liggen de prijzen anders. Het museum ligt in een mooie bosrijke omgeving en naast het museum is voldoende plek om je auto te parkeren. Ook is er de mogelijkheid om te lunchen of een kopje koffie te drinken. Wij startten met een lunch.

Wat vind je in het Afrika Museum?

In het Afrika Museum is een binnen- en een buitengedeelte te vinden. Binnen is er allerlei informatie te vinden over de Afrikaanse gewoontes, gebruiken en geschiedenis. Alle informatie wordt geïllustreerd door enorm veel (kunst)voorwerpen. Ook kun je Afrikaanse voorwerpen kopen in de winkel en is er, zoals ik eerder schreef, de mogelijkheid om te lunchen of een kopje koffie te drinken. Verder was er, toen wij er waren afgelopen mei, een tentoonstelling over sieraden. Het thema van de tentoonstelling varieert. Buiten het museum kun je vooral ervaren hoe de woningen en het leven in de verschillende delen van Afrika zijn vormgegeven.

Wat vonden wij?

Wij vonden het Afrika Museum erg leuk om te bezoeken. De omgeving is prachtig, het was er aardig rustig toen we er waren en de collectie spreekt tot de verbeelding. Het was fijn om een binnen- en buitengedeelte te hebben, zodat je daarin de keuze kon maken, waar je startte. Ook als het mooi of juist wat minder weer is, kun je prima een bezoekje brengen aan dit museum. De verhouding van de informatie en de voorwerpen was, wat mij betreft, goed afgestemd. Ook bij de prachtige sieraden, waar er toen een tentoonstelling van was, hebben we best even rondgeneusd. Al met al een aanrader!

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *