Lifestyle

In quarantaine: Wat te doen?

Op dit moment in quarantaine of thuis uit voorzorg, niet of verminderd de mogelijkheid om thuis te werken en uitzicht op verveling? Ik maakte een lijstje met mogelijkheden om de dagen te vullen. Aanvullingen zijn uiteraard ook van harte welkom, zodat we elkaar kunnen inspireren.

Hoe kun je helpen?

De afgelopen dagen heb ik enorm veel mooie initiatieven voorbij zien komen op social media. Mensen bieden bijvoorbeeld aan om eenzame ouderen in hun omgeving te bellen en op die manier hun eenzaamheid een beetje te doorbreken. Wanneer je niemand in je omgeving kent om te bellen, kun je altijd eens kijken op de sites van Sensoor, Zilverlijn of ABNO om met iemand in contact te komen. Verder heeft stichting JOW!, die jongeren en senioren met elkaar in contact brengt, bedacht om op Padlet berichtjes achter te laten voor senioren. Stichting JOW! zorgt er dan voor dat de filmpjes en foto’s op de juiste plek terecht komen. Natuurlijk kun je ook altijd online een kaartje maken en échte post weer nieuw leven inblazen. Tot slot zag ik ergens dat thuiszitters studenten of scholieren, die nu zelfstandig moeten werken, begeleiding aanbieden via bijvoorbeeld Skype. Genoeg ideeën dus!

Wat kun je nog meer doen?

  • Blaas je creatieve hobby’s weer nieuw leven in óf start een nieuwe hobby. Denk aan breien, haken of borduren. Ook kun je aan de slag met schilderen, tekenen, kleuren, kaarten maken of een journal starten.

  • Verder kun je aan de slag met opruimen of de grote schoonmaak. Roep je altijd al dat je écht je kledingkast eens op moet ruimen? Nu heb je de mogelijkheid. Pak het groots aan, haal je kast leeg en begin met sorteren. Wat kan weg, wat wil je houden en wat geef je weg? Succes!

  • Naast het opruimen van je kast, kun je ook aan de slag met het opruimen van je laptop, tablet of telefoon. Sorteer je foto’s en ga eens aan de slag met het maken van een fotoalbum. Maak een digitaal album of kies ervoor om de foto’s te bestellen en fijn te gaan knippen en plakken. Veel plezier!

  • Natuurlijk kun je ook een leesmoment inplannen op je dag. Pak het boek erbij wat je altijd nog eens wilde herlezen of bestel een nieuw (e-)book. Voor wat tips kun je uiteraard altijd mijn boekrecensies bekijken. Neem ook eens een boek wat je normaal nooit zou nemen. Verdiep je bijvoorbeeld eens in poëzie, als dit nooit je interesse had of lees eens wat de Bijbel allemaal te bieden heeft. Wilde je altijd nog een keer de tijd hebben om iets nieuws te leren? Kies dan een informatief boek en maak er een zelfstudie van. Nieuwe dingen leren geeft een voldaan gevoel.

  • Zorg dat je blijft bewegen. Heb je geen tuin en kun je dus niet naar buiten? Maak van je woon- of slaapkamer een sportschool. Zoek een app of maak gebruik van filmpjes die je helpen met bewegen. Het leukst is natuurlijk als je dit samen kunt doen.

  • Tot slot kun je ‘ouderwets’ de bekende gezelschapsspellen weer eens tevoorschijn halen. Wat is jouw favoriete spel?

9 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *