Lifestyle

Kerstkaartenactie

Kerst is voor veel mensen een hele gezellige periode. Helaas geldt dit niet voor veel ouderen. Volgens het Nationaal Ouderenfonds zijn zo’n één miljoen ouderen eenzaam, waarvan er zo’n 200.000 ouderen helemaal alleen zijn met de feestdagen. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL hebben daarom samen een Kerstkaartenactie georganiseerd (Ouderenfonds). Ook jij kunt meehelpen.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je mee wilt doen, is het de bedoeling dat je vóór 18 december een mooie Kerstgroet schrijft. Vervolgens plak je er een postzegel of Decemberzegel op en stuur je de kaart naar het Nationaal Ouderenfonds.

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
3800 AC Amersfoort

Wanneer je meerdere Kerstkaarten hebt, mogen ze samen in één envelop. PostNL en het Ouderenfonds zorgen ervoor dat alle kaarten voor de Kerst worden bezorgd bij de ouderen in heel Nederland.

 

Waar koop je mooie kaarten?

Ook ik doe graag met de actie mee, maar waar vind je leuke Kerstkaarten? In de webshop van Etsy, waar mensen hun handgemaakte, vintage, custom of unieke producten verkopen, ging ik op zoek naar Kerstkaarten. Ik deel er drie met jullie.

Kuukeluus

‘Kuukeluus’ is de onderneming van Linda Steenwijk. Naast allerlei andere papergoodies, verkoopt ze ook leuke Kerstkaarten. De kaarten hebben zachte pastelkleurtjes en zijn voorzien van mooie illustraties. De illustraties zijn handgemaakt en vervolgens professioneel geprint op mat, milieuvriendelijk papier.

Dit Kersthuisje met een bakkerij kun je zelf uitknippen en vouwen om vervolgens neer te zetten of te versturen. Het gevouwen huisje is ongeveer zo hoog als een normale postkaart en past dus ook prima in een envelop. Je kunt ‘m hier bestellen voor €3,50. In Nederland komen daar nog eens €2,60 aan verzendkosten bij.

Mary and the Locks

Marianne is een illustrator die haar posters, prints én kaarten vult met allerlei verschillende dieren. In haar Etsyshop zijn naast de ‘gewone’ kaarten ook Kerstkaarten te vinden. Voor haar kaarten gebruikt ze zwaar, ongebleekt papier met structuur van A5-formaat. Bij de kaart ontvang je ook een envelop.

De Kerstkaarten zijn gevuld met geschilderde Kersttakjes, vossen, herten en andersoortige dieren. Ik vind de kaarten prachtig; als ik ze niet zou versturen, zou ik ze misschien wel in een lijstje doen om ergens in huis neer te zetten. Je kunt de kaarten hier bestellen voor €3,50. In Nederland komen er nog €3,32 aan verzendkosten bij.

Made by Amelieke

Amelieke maakt voor haar Kerstkaarten gebruik van allerlei recepten. De ingrediënten van deze recepten illustreert zij op een hele leuke manier op de kaarten. Je kunt bijvoorbeeld een kaart kopen waar de ingrediënten van een peperkoekhuisje of een Bûche de Noël op een mooie manier zijn weergegeven. Enorm leuk om te versturen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een kerstboomstam, oftewel Bûche de Noël, kun je met verschillende smaken maken. het recept dat ik heb gebruikt voor mijn kerstkaart is een basisre cept dat kan worden aangepast naar wens. Het is niet een heel makkelijk recept, zeker als je zo’n klein oventje hebt zoals wij. ? Maar het ziet er wel ontzettend leuk uit! Link naar de kerstkaarten in bio! . #illustraties #patisserie #dessert #chocolate #recept #nomnomnom #illustration #echtepostiszoveelleuker #nieuwjaarskaart #kerstkaart #watercolor #kerstkaarten #bakken #kerst #illustratie #homemade #christmas #buchedenoel #illustrator #christmascards #baking #drawing #kerstmis #tekening #kerstkaartencountdown #kerstfeest #art #kerstdiner #holidaycards #kerstsfeer

Een bericht gedeeld door Amelieke van de Lavoir (@amelieke_illustraties) op

Je kunt hier tien kaarten bestellen voor €13,50. In Nederland komen er nog eens €3,95 aan verzendkosten bij.

Doe je mee aan de actie en waar koop jij jouw Kerstkaarten altijd? Ik ben benieuwd; laat het me weten!

 

Eén reactie

  • Linda

    Ik googlede naar kerstkaarten, klinkte op deze link en wat zie ik daar.. mijn eigen kaart! Wat superleuk dat je mijn kerstkaarten hebt opgenomen in je blog, dankjewel Marjolein!

    Linda
    Studio Kuukeluus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *