Lifestyle

Kleuren

Al sinds dat ik heel klein was, kleur ik. Samen met mijn moeder. Zij hield ook enorm veel van kleuren en samen zaten we dan aan de keukentafel.  Allebei een kleurboek, de kleurtjes uitgespreid over de tafel, op de achtergrond kinderliedjes en met een beetje geluk stormde het buiten.

Eigenlijk ben ik altijd blijven kleuren, maar ook ben ik altijd in de boekwinkel of op het internet op zoek naar een geschikt kleurboek. Een hele tijd gebruikte ik mijn kinderkleurboek, omdat ik het nu eenmaal leuk vind om taferelen te kleuren. Aangezien het kleurboek over kaboutertjes ging, was op gegeven moment toch het tijdstip gekomen dat ik mijn kaboutertjesboek aan de kant moest leggen en ik op zoek moest naar een nieuwe. Ik kan je vertellen; een heel moeilijk verhaal.

Allereerst kocht ik een kleurboek voor volwassenen (Bij bol.com koop je zo’n kleurboek voor €10.95.). Ik begon vol goede moed, gebruikte de ene na de andere kleur uit mijn kleurdoos met zestig verschillende tinten en hield het welgeteld één bladzijde vol. De patronen dansten voor mijn ogen en de kleuren, waarvan ik dacht dat het er machtig veel waren, leken opeens heel eentonig. Een kleurboek voor de volhouder en de échte creatieveling. Niets voor mij dus; ik miste m’n kabouters in hun vrolijke huisjes.

Als geroepen ontving ik bij het tijdschrift ‘Daphne’s Diary’ een gratis kleurboek. Afwisselend taferelen, bloemen en patronen. Soms eenvoudig, soms wat moeilijker. Sommige kleurplaten al voor een gedeelte ingekleurd ter inspiratie en andere pagina’s nog helemaal wit. Sommige bladzijden aangevuld met foto’s en andere bladzijden ook weer niet. Niets moet, alles kan en mag. Heerlijk. (In de webshop van Daphne’s Diary kost zo’n kleurboekje €8.95.)

Tot slot vond ik in de boekwinkel een kleurboek, waarbij een afbeelding bestaat uit nummers. Ieder nummer heeft een kleur en uiteindelijk maken alle kleuren en nummers met elkaar een afbeelding. Geweldig en spannend. Achterin het kleurboek staan de eindresultaten en het kost dan ook een heleboel zelfbeheersing om niet even voortijdig een kijkje te nemen. Geslaagd dus, maar niet altijd. Soms heb je wel eens de behoefte om te weten wat je kleurt, zelf de kleuren uit mijn kleurdoos met enorm veel verschillende tinten te kiezen en er een verhaal bij te denken. Gewoon, niet te moeilijk. Net als vroeger. (Bij bol.com kost zo’n kleurboek €9.99.)


Ben jij ook zo gek op kleuren en heb je een geweldig kleurboek? Laat het me weten en help me bij het ‘kaboutertjeskleurboek’-gevoel!

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *