Lifestyle,  Reislust

Reizen naar Noorwegen

Afgelopen zomer (2017) ben ik met een vriendin afgereisd naar het mooie Noorwegen. Graag wil wat van onze ervaringen en avonturen als onervaren reiziger delen. Lees gezellig mee!

Op 31 juli 2017 zouden we in de namiddag met het vliegtuig vertrekken, vanaf Schiphol naar het mooie Oslo. Onze vlucht bleek echter een uur vertraagd en na een lange tijd wachten en taxiën over de landingsbanen, arriveerden we om 00:45u dan toch in Oslo Gardermoen. Gezien het feit dat de eerstvolgende shuttlebus naar ons hotel pas om 04:05u zou vertrekken, leek het ons avontuurlijk om in het midden van nacht wandelend naar het ‘Comfort Hotel RunWay Gardermoen’ te gaan, waar we uiteindelijk rond 03:00u strandden.

Ons hotel voor de eerste twee nachten; een prima hotel!

1 augustus 2017 hebben we doorgebracht in Oslo; een geweldige stad! Vanuit het hotel vertrokken we per bus naar het vliegveld, vanwaar we de trein namen naar Oslo. Reizen met het openbaar vervoer in Noorwegen is met name rond Oslo goed geregeld; tijdens het reizen is er daarnaast veel te zien!

Een straatbeeld in Oslo.
Het Opera House in Oslo; geweldig om even op het dak te lopen, maar ook is het aan te raden om even binnen te kijken.
Het prachtige universiteitsgebouw in Oslo.
Het Koninklijk Paleis in Oslo.
Nóg een straatbeeld in Oslo.
Oslofjord.

Op 2 augustus 2017 zijn we per bus afgereisd naar Gran, een klein dorpje ten noorden van Oslo. Met de bus reizen vraagt wat geduld, maar mét een dosis geduld, kun je er een heleboel plezier aan beleven. Alleen uit het raam kijken tijdens de reis is enorm leuk. In Gran overnachtten we in een Bed & Breakfast.

Ons uitzicht in Gran.
Op onze eerste avond in Gran een enorm mooie wandeling kunnen maken, op advies van onze gastvrouw.

Op 3 augustus 2017 zijn we met de bus naar Jevnaker gegaan. In Jevnaker staat een grote glas- en porseleinfabriek; zeker de moeite waard! Op de heenweg gaven onze betaalpassen een foutmelding bij het betalen van de busrit en mochten we van de chauffeur gratis mee; enorm vriendelijk van hem!

Na ons bezoek aan de glas- en porseleinfabriek nog even gestrand bij de Randsfjorden. Blauw, blauwer, blauwst.

Wandelen kan ook altijd goed in Noorwegen met de meest schitterende uitzichten na iedere bocht van de weg.

Op zaterdag, 5 augustus 2017, zijn we met de trein naar Gjøvik geweest. De rit per trein is op zichzelf staand al een enorme belevenis. Het voelt als een teruggaan in de tijd met Swiebertje als conducteur; heerlijk! De trein slingert zich door continu wisselende landschappen; ogen tekort. Na wat gewinkeld te hebben in een groot winkelcentrum in Gjøvik, hebben we nog even langs de waterkant gezeten. Noorwegen heeft mijn hart gestolen.

[easy-image-collage id=234]

Noorwegen is een heel mooi land en heeft nog véél meer te bieden, dan dat wij in het korte weekje, zónder een auto tot beschikking, gezien hebben. In het noorden is de natuur nog ruiger en zijn de landschappen nog indrukwekkender, maar voor een volgende keer moet er wat te wensen overblijven. Dít was al optimaal genieten en zéker voor onervaren reizigers als wij. Op naar een volgende reis; ik heb de smaak te pakken!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *