Lifestyle,  Reislust

Hola, Zuid-Spanje!

In de afgelopen herfstvakantie ging ik weer eens met een vriendin samen op reis. Dit keer was Zuid-Spanje, Andalusië, onze bestemming. In deze blogpost deel ik je mijn ervaringen met deze prachtige streek. Ga je mee op reis?

La Careza de Mijas

Via ‘Eliza was here’ boekten we de vlucht, onze huurauto en de overnachting bij ‘La Careza de Mijas’. ‘La Careza de Mijas’ is een supermooie verblijfplaats die gelegen is in één van de hogere bergen van Andalusië. Vanaf het dakterras, wat voor iedereen toegankelijk is, heb je een prachtig uitzicht op de stad Mijas en de prachtige omgeving. De appartementen zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook is er een zwembad en lopen er verschillende huisdieren rond, mocht je een dierenvriend zijn. De vriendelijke gastvrouw laat je dit bij aankomst allemaal zien. Om te arriveren bij ‘La Careza de Mijas’, moet je eerst nog wat steiltes en hobbelige paadjes overwinnen, maar bij rustig rijden, is dat geen enkel probleem.

El Torcal

Op één van de dagen besloten wel het natuurpark ‘El Torcal’ te bezoeken. Vanuit Fuengirola, waar we eerst nog overheerlijke churros – een Spaanse lekkernij – gegeten hadden, was het een prachtige tocht door de bergen naar het park. De bergweg slingerde ons steeds hoger en hoger en de uitzichten waren bij voorbaat al prachtig. Onze Skoda Citygo draaide haar hand er niet voor om. In het park aangekomen, was de gevoelstemperatuur buiten de auto toch kouder dan gedacht, maar na onze trui aangetrokken te hebben, begon de wandeling door het park. We kozen voor de kortste – de groene – route, omdat de lucht wat dreigde. Het park heeft een bijzonder en enorm krachtig uiterlijk door de rotsen van kalksteen die door de jaren heen gevormd en beïnvloed zijn door weer en wind. Je komt daardoor ogen te kort. In het park zijn ook verschillende dieren te vinden. Wij hadden het geluk een koppel steenbokjes tegen te komen. Een mooi gezicht. De wandeling door het park is ook voor de wat minder-frequente wandelaar goed te doen. Een echte aanrader!

Ronda

Wat je niet kunt missen, als je Zuid-Spanje bezoekt, is de stad Ronda. De stad Ronda heeft enorme lange geschiedenis en dat is zichtbaar in het straatbeeld. Het meest bekende van Ronda is toch wel de ‘Puente Nuevo’. Het is een stenen brug die een kloof met een rivier overspant. Op sommige plekken is de kloof wel 120 meter diep. De brug zélf is 98 meter hoog. We hebben op de brug gestaan en in de ijzingwekkende diepte gekeken. Ook is het mogelijk om af te dalen in de kloof en tegen de brug op te kijken. Op beide manieren is de brug enorm indrukwekkend.

Mijas

Tot slot is ook het dorpje Mijas de moeite waard om te bezoeken. Mijas staat bekend als het witte dorpje en ligt op een rotsplateau, boven het dorpje Fuengirola. Het dorpje is niet erg groot, maar Mijas kent mooie pleintjes, smalle straatjes en genoeg leuke eettentjes. Ook zijn er in het straatbeeld ezeltjes met rijkgekleurde halsters en Andalusische paarden te vinden. De gemeente grenst aan de Middellandse Zee en omdat het die dag helder weer was, konden we zelfs een blik werpen op Afrika.

Kortom, een bezoek aan Zuid-Spanje is zeker de moeite waard!

16 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *