Lifestyle

Startersset van Pippa Knus

Nu we massaal meer thuis zijn dan ooit, vond ik een mooi excuus om mezelf te trakteren op het startersset van Pippa Knus. In deze post vertel ik meer over. Lees je mee?

Pippa Knus?

Ik leerde ‘Pippa Knus’, het merk van illustrator en kunstenaar Sanne van Dijk, kennen via Instagram. Sanne heeft een typerende en lieve tekenstijl die mij erg aanspreekt. Al een langere periode volg ik dan ook haar tips op het gebied van tekenen, schilderen en het materiaal, waar ze gebruik van maakt voor haar illustraties. Verder kwam ik al een aantal keer op haar site terecht en zag ik haar aanbod in teken- en verfmaterialen, maar ook de online cursussen die ze biedt. Nu weet ik van mezelf dat ik beter niet aan een cursus kan beginnen, omdat ik toch altijd tijd te kort heb en mijn kinderverhalenschrijfcursus nog niet eens is afgerond, maar de materialen bleven me trekken. Twee weken geleden hakte ik de knoop door en bestelde ik het startersset van Pippa Knus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne⟡𝑖𝑙𝑙𝑢𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟 (@pippaknus) op

Wat koop je?

Het startersset van Pippa Knus kost €39,95. Je kunt het product vinden door hier te klikken. Vervolgens krijg je het set na drie tot vijf werkdagen thuisgestuurd. Het set is leuk verpakt in goudkleurige cadeauzakjes. In de cadeauzakjes zijn de volgende producten te vinden:

  •  Waterverfset van het merk ‘Winsor & Newton’;
  •  Aquarelkwast van het merk ‘Da Vinci’ (no. 2);
  •  Blauw schetspotlood van het merk ‘Caran d’Ache’;
  •  Fineliner van het merk ‘Uni Pin’ (no. 2);
  •  Stappenplannen;
  •  Goodies.

Wat vind ik?

Nadat ik het pakketje ontvangen had, ben ik het direct gaan uitproberen. Eerder had ik nog nooit met een blauw schetspotlood gewerkt, maar ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Het is makkelijk uit te gummen. De lijntjes zijn minder zichtbaar dan het bij een gewoon potlood het geval is. Aan de hand van de bijgevoegde stappenplannen, die duidelijk omschrijven hoe je een tekening op kunt bouwen, heb ik als eerste een bloem geschilderd. Voordat je echter kunt schilderen, trek je, na het schetsen alle lijnen, behalve de hulplijnen, om met een fineliner. De bijgevoegde fineliner werkt erg fijn, maar vergelijkbaar met mijn fineliners van het merk Micron die ik al had. Van de waterverf zelf komt enorm veel pigment. Je hebt maar een kleine druppel water nodig en je kunt weer even vooruit. Vooral wanneer je verf van wat mindere kwaliteit gewend bent, is het een hele belevenis. Voor inspiratie om de kleuren te mengen tot de gewenste kleur, kun je op Pinterest voldoende afbeeldingen vinden. Al met al ben ik erg blij met mijn aankoop.

Heb jij schilderspullen in huis? Welk merk heeft jouw voorkeur?

8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *