Lifestyle

Tegeltje, tegeltje aan de wand

Afgelopen jaar was ik op vakantie in Portugal; wat ik daar onder andere zo leuk vond, waren de huisjes. Veel huizen waren versierd met geglazuurde tegels. Toen ik van Studentendrukwerk dan ook de mogelijkheid kreeg om een tegeltje van keramiek te ontwerpen, vond ik dat natuurlijk direct erg leuk! Hoe je zo’n tegeltje ontwerpt en wat het eindresultaat was, lees je hier!

Wat is Studentendrukwerk?

Studentendrukwerk richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, met name op studenten. Je kunt er allerlei soorten drukwerk tegen een redelijke prijs bestellen. Een bestelling kan variëren van een geprinte scriptie – meer informatie over het printen van een scriptie, vind je op de site van Studentendrukwerk – tot een poster of wandtegel. Ook kun je denken aan mogelijkheden voor het bedrukken van bierviltjes, T-shirts en het ontwerpen van fotoboeken en kalenders. Zeker eens de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de site. Al het drukwerk van Studentendrukwerk wordt geproduceerd ‘in eigen huis’, waardoor de levertijden verkort worden.

Hoe werkt het?

Voor het ontwerpen van de tegeltjes kun je gebruik maken van een editor om alle stappen te doorlopen, maar je kunt ook al van tevoren een eigen ontwerp uploaden. Je kunt er bij het ontwerpen met behulp van de online editor voor kiezen om gebruik te maken van bestaande achtergronden en invullingen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit de vrije loop laten. Bij de beide tegeltjes die ik ontwierp, koos ik ervoor om mijn eigen achtergrond en indeling te gebruiken. Mijn eerste tegel heb ik gevuld met een persoonlijke foto en voor mijn tweede tegel koos ik een foto vanuit Pixabay

Wanneer je de achtergrond gekozen hebt, kun je jouw tegel vervolgens verder personaliseren met teksten in verschillende lettertypes en kleuren. Ook zijn er verschillende cliparts toe te voegen; superleuk! Bij beide tegels koos ik voor een extra decoratie in de vorm van een kader en een banner. Wanneer het tegeltje af is, kun je er nog voor kiezen of je ‘m op wilt kunnen hangen 0f niet, maar vervolgens kun je de bestelling plaatsen en is het afwachten tot de tegeltjes binnen zijn. Voor €7,95 heb je uiteindelijk één gepersonaliseerd tegeltje van 15 bij 15 centimeter in huis! Bij een bestelling onder de €30,- komen daar nog eens €4,95 aan verzendkosten bij. Als je in de Groningen of in de buurt van Groningen woont, kun je jouw bestelling echter zelf bij Studentendrukwerk ophalen. Nadat de bestelling geplaatst was, kreeg ik de volgende dag de tegeltjes al binnen. Heel snel dus!

Wat vind ik van het eindresultaat?

De dag na het plaatsen van de bestelling, kreeg ik de tegeltjes al binnen. Ze waren heel netjes verpakt in een relatief platte doos. Tegen het beschadigen was er nog een extra beschermlaag omheen bevestigd. Het eindresultaat was mooi, vergelijkbaar met het digitale beeld en passend bij de prijs. De afbeeldingen zijn redelijk scherp geprint en ook de kleuren zijn sprekend. Al met al ben ik enthousiast over de tegels en de service van Studentendrukwerk; zeker een aanrader!

Je kunt de tegeltjes op een mooie plaats neerzetten, maar je kunt ze natuurlijk ook cadeau doen als je ‘m personaliseert voor de ontvanger ervan! Het lijkt me bijvoorbeeld ook enorm leuk om een gepersonaliseerde tegel te verwerken in ’n échte tegelmuur. Genoeg mogelijkheden dus!

Ook zo’n tegeltje ontwerpen en bestellen? Kijk snel eens op de site van Studentendrukwerk door simpelweg op ‘tegeltje‘ te klikken. Veel ontwerpplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *