Lifestyle

Tijdschriftredacteur voor een dag?

Negen van de tien keer kan ik een boekwinkel niet uitlopen zonder een tijdschrift aan te schaffen. Heel lang had ik een abonnement op  een tijdschrift, maar op dit moment vind ik het leuker om wat rond te snuffelen tussen alle tijdschriften en er vervolgens één mee te nemen. Ik hou van het mooie papier, de inspirerende artikelen en de prachtige foto’s. Wat is er dan leuker om een éigen tijdschrift te ontwerpen? Van Hetfotoalbum.nl kreeg ik de kans om dit te realiseren. Lees en kijk je mee?

Wat biedt Hetfotoalbum.nl?

Bij Hetfotoalbum.nl zijn er verschillende mogelijkheden om van jouw lievelingsfoto’s fotoproducten te maken. Vast herkenbaar namelijk voor iedereen. Enorm veel foto’s op een computer of camera, maar voor het levend houden van herinneringen zijn tastbare foto’s tóch het meest fijn. De meest bekende mogelijkheid is het maken van een fotoalbum, wat ik eerder heb gedaan. Naast het maken van een fotoalbum zijn er echter nog veel meer opties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een fotoslinger of een fotokalender, maar tot slot is er ook de optie van een tijdschrift met jouw favoriete foto’s. Tijd om eens uit te gaan proberen!

Hoe moet het?

Voordat je start, kun je een editorprogramma downloaden, zodat je het tijdschrift gemakkelijk in gedeeltes kunt maken. Het editorprogramma leidt je als het ware door de verschillende ontwerpstappen heen. Als eerste kun je de keuze maken voor een bepaald thema, maar natuurlijk is het ook leuk om je eigen creativiteit in te zetten. Ik wilde graag een tijdschrift maken van mijn vakantie naar Zuid-Spanje en koos daarom geen specifiek thema. Voordat ik startte met het ontwerpen, selecteerde ik de foto’s die ik sowieso wilde opnemen in mijn tijdschrift. Voor de achtergrond koos ik één kleur, omdat ik het tijdschrift eenvoudig wilde houden. Ook koos ik een lettertype voor de kopjes en een lettertype voor de lopende tekst, zodat er eenheid zou zijn. Foto’s en tekst zijn gemakkelijk in te voegen. Daarnaast kun je ook allerlei effecten, frames, cliparts en andere decoraties toevoegen. Al met al een heel gepuzzel, máár drie werkdagen na het bestellen lag het tijdschrift dan ook daadwerkelijk bij mij op de mat.

De basiskosten van een tijdschrift zijn trouwens €4,-. Je hebt dan een tijdschrift van A4-formaat met een bepaald aantal pagina’s. Voor iedere pagina extra betaal je €0,20 meer. Zodra het tijdschrift is afgedrukt, worden de pagina’s gevouwen en in het midden geniet. Voor de verzending binnen Nederland wordt tot slot €2,95 aan verzendkosten gerekend. Mocht je er meer willen bestellen, krijg je oplagekorting.

Wat vind ik van het eindresultaat?

Je krijgt jouw eindresultaat netjes verpakt binnen, zodat het onderweg niet kan beschadigen. Het tijdschrift zélf is prachtig. Er wordt mooi, glanzend papier gebruikt en de foto’s zijn helder. Achteraf gezien, koos ik een te groot lettertype voor de lopende tekst. Het tijdschrift heeft daardoor een iets andere uitstraling dan verwacht. Uiteindelijk staan echter wel al mijn herinneringen en vakantieavonturen, ondersteund door kleurrijke foto’s, op papier voor een prijs die ik passend vind bij het eindproduct. Ik kan me voorstellen dat je zo’n tijdschrift ook zou kunnen maken voor een bruidspaar, een huwelijksjubileum of een andere bijzondere gelegenheid. Je kunt het tijdschrift zo professioneel of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke mogelijkheden zie jij?

Deze blogpost is ontstaan uit een samenwerking met ‘Hetfotoalbum.nl’.

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *