Lifestyle

Vijf redenen om vaker de fiets te pakken

Waarom de fiets pakken een goed idee is? Lees snel verder!

Je hebt tijd om na te denken

Hoe vaak gaan we ’s avonds niet naar bed zonder de ruimte te hebben genomen om na te denken? Op de fiets hebben we voldoende tijd om na te denken. We moeten even niets en kunnen ook even niets. Denk na over jouw leven. Ben je tevreden? Ga je met plezier naar je werk of school? Volg je je hart of de gebaande wegen? Kortom, even tijd om stil te staan en jezelf serieus te nemen.

Je bent aan het bewegen

Volgens het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen is dertig minuten per dag, minimaal vijf dagen per week, stevig bewegen de norm. Het is hierbij wel belangrijk dat de lichaamsbeweging intensief is. Tijd voor een stevig rondje op de pedalen en als je toch naar school of het werk moet, is het mooi meegenomen toch?! En daarnaast, als je sport, komt er een stofje vrij, waarvan je gelukkig wordt. Aan de slag dus!

Je kunt genieten van de natuur

Met natuur wordt niet altijd de bossen of het hooggebergte bedoeld, maar simpelweg het genieten van de buitenlucht doet veel met een mens. Buitenlucht werkt kalmerend en daarnaast geeft het je een moment van stilte, iets wat vaak moeilijk te vinden is. Ook kun je veel leren van de natuur, want als de Schepper zoveel zorg besteedt aan een zonsopgang en een vogel een loflied voor Hem zingt, moeten wij ons bestaan dan niet aan Hem toevertrouwen en genieten van de schepping?

Je bent even ‘verplicht’ niets aan het doen

Gewoon, even ‘verplicht’ niets doen, want geef toe: Een agenda of een laptop heb je even niet bij de hand op de fiets.

Je hebt meer tijd om mensen te groeten

Simpel, je hebt minder vaart dan als je met de auto gaat, dus meer tijd om mensen te groeten en een beetje liefde te verspreiden. Daar wordt je zelf ook gelukkig van.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *