Lifestyle

Wat vind ik van de Flow Agenda 2019?

Nog twee maanden voor het nieuwe jaar begint, maar doordat alle agenda’s al weer in de winkel liggen, begint het toch weer te kriebelen; een nieuwe agenda! Het afgelopen jaar maakte ik gebruik van een bullet journal, maar toch maakte ik voor het nieuwe jaar weer de overstap naar ’n echte agenda. Waarom ik dat deed én welke agenda ik dan koos, lees je nu!
Bullet journaling – de post over bullet journaling vind je hier – is enorm leuk om te doen. Je kunt er álle creativiteit in kwijt, maar eerlijk is eerlijk; die tijd heb ik niet altijd of gun ik mezelf niet altijd. Voor het overzicht is het enorm fijn; alle lijstjes, adressen en planningen op één plek. Aan de andere kant miste ik het afgelopen jaar toch ook mijn verzameling notitieboekjes én, misschien belangrijker nog, de reden om nieuwe notitieboekjes te kopen. Ik merkte dat ik alsnog naast mijn bullet journal notitieboekjes verzamelde om quotes, gedachten en inspiratie op te schrijven en dát is nu juist niet de gedachte achter een bullet journal.

Tijd dus om voor het nieuwe jaar weer ouderwets een agenda te kopen. Mijn oog viel op de Flow Agenda; inmiddels heb ik ‘m in huis en ik vertel je wat ik ervan vind!

De kaft van de agenda is stevig, maar wel soepel. Je kunt de agenda sluiten met behulp van het elastiek. De buitenkant is prachtig van kleur, maar ook aan de binnenzijde is er veel gebruik gemaakt van kleur en bloemenmotieven. Persoonlijk vind ik ‘m erg mooi; niet té druk, maar ook niet saai. De agenda is ongeveer van A5-formaat; een  mooi formaat voor een agenda. Nu past ‘ie nog goed in een tas, maar aan de andere kant is er wel voldoende ruimte om het één en ander op te schrijven.

Op één van de eerste bladzijdes is er ruimte voor je persoonlijke gegevens. Verder begint de agenda ook met een quote; in het vervolg van de agenda zijn er bij iedere week quotes te vinden. Een heel groot pluspunt! (De quotes die ik in de loop van de jaren op mijn Pinterestbord ‘Words’ verzamelde, kun je trouwens hier vinden.) Iedere nieuwe maand wordt voorafgegaan door notitieruimte en een mooi geïllustreerd voorblad. Eigenlijk heeft het best wel iets weg van mijn eigen bullet journal. De dagen zijn per week ‘verticaal’ weergegeven, waardoor je de dagen naast elkaar staan in plaats van onder elkaar. Met het oog op de tijdsindeling van een dag vind ik een ‘langwerpige’ dagindeling heel handig! Wat ik minder vind aan de agenda, is dat er geen feestdagen en bijvoorbeeld vakanties zijn opgenomen in de agenda. De agenda is volledig blanco, dus je moet ‘m zelf vullen met dat soort belangrijke data.

Productspecificaties:
Agendajaar: 2019
Lengte: 19,1 cm
Breedte: 15,3 cm
Hoogte: 2 cm
EAN: 8710722010769

Bekijk op bol.com

Achter in de agenda is voldoende notitieruimte om de lijstjes, die bijvoorbeeld ook mijn bullet journal stonden, over te nemen. Het is dus een beetje van het één en een beetje van het ander; ik ben enthousiast. Last, but not least; tegen de kaft aan de achterkant van de agenda is een envelop bevestigd  met schattige kaartjes, leuke stickers en handige bladwijzers. Zou jij ‘m kopen of heb je al een andere agenda? Laat het me weten!

Bij het schrijven van deze blogpost, maakte ik gebruik van affiliate links; wat dat precies inhoudt, kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *