Lifestyle

Wat vind ik van de ‘PeriPage pocketprinter’?

Sinds een halfjaartje ongeveer heb ik de pocketprinter van PeriPage in mijn bezit. Graag vertel ik jullie wat ik ervan vind en waar ik ‘m precies voor gebruik. Lees je mee?

Wat is het?

Een pocketprinter is een klein, draagbaar printertje dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De pocketprinter van PeriPage print, bijvoorbeeld vanaf je smartphone, zonder inkt door gebruik te maken van de thermische technologie – thermische technologie maakt gebruik van warmte –. Om te kunnen printen met de PeriPage heb je uiteraard wel speciaal papier nodig. Bij de aanschaf van de printer, krijg je er één rol papier bij, maar natuurlijk kun je ook alvast meerdere rollen bestellen. Het printen zonder inkt op het speciale papier met behulp van de thermische technologie lijkt op het afdrukken van een kassabon. Het papier voelt en ziet er eigenlijk ook hetzelfde als de bekende kassabon. Op de site van PeriPage staat aangegeven dat je van één rol, zo’n 100 foto’s kunt printen. Naast het speciale papier kun je op de site van PeriPage stickers in verschillende kleuren bestellen, zodat je jouw geprinte foto of tekst direct kunt opplakken.

 

 

De printer print 203 ‘dots per inch’. Het gaat hierbij dus om het aantal inktpuntjes per inch en indirect om de scherpte van hetgeen je wilt printen. PeriPage verkoopt naast dit printertje, die €48,- kost, ook de printer die 304 ‘dotch per inch’ print. Vanzelf is deze laatste printer iets duurder en je hebt hem dan ook voor €65,-. Naast de A6-printers, is er ook een A8-printer die eveneens zonder inkt print. De A8-printer kost €59,-.

 

Hoe gebruik je de pocketprinter?

De pocketprinter is te bestellen in drie kleuren. Ik heb de witte variant, maar je kunt ook kiezen voor een lichtblauwe of een roze. De voorkant van de PeriPage stelt een berengezichtje voor. Ook is de printer niet zwaar en makkelijk mee te nemen. Wanneer je de printer bestelt, krijg je er een rol printpapier bij, zodat je direct kunt beginnen met printen. In het doosje is een handleiding te vinden die duidelijk omschrijft hoe je het printpapier moet plaatsen. Vervolgens kun je de app van Peripage downloaden in de App Store of de Play Store. De app van PeriPage is eenvoudig en vertelt je hoe je de app kunt koppelen door middel van Bluetooth aan het printertje. In de app zijn er mogelijkheden voor het bewerken van je foto door bijvoorbeeld kaders of tekstwolkjes toe te voegen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een tekst te printen. Ook kun je gebruik maken van verschillende templates die te vinden zijn in de app. Als je tevreden bent, kun je als laatste stap nog aangeven hoe donker of licht je jouw creatie geprint wilt zien. Tevreden? Printen maar!

 

 

 

Wat vind ik van de PeriPage pocketprinter?

Voordat ik mijn pocketprinter in huis had, was er wat geduld nodig, omdat de levertijd lang kan zijn. Dit wordt echter wel heel netjes op de site aangegeven. Het plaatsen van het papier en het installeren van de app is gemakkelijk. Tot nu toe heb ik al wat verschillende tekstjes en foto’s geprint met de app, maar op de site van PeriPage staan nog meer gebruiksdoeleinden. Het bewerken van de foto’s of het toevoegen van de teksten in app, vraagt wat geduld, omdat er af en toe het één en ander verschuift, maar het resultaat is uiteindelijk leuk. Ook het verbinden van de app met de printer door middel van Bluetooth gaat snel en heeft eigenlijk nog geen problemen opgeleverd. Wanneer je daadwerkelijk gaat printen, komt er een inderdaad een kassabonnetje uit het printertje gerold. Je kunt met de printer alleen in zwart-wit printen, dus daar moet je in de aanschaf rekening mee houden. Verder is de kwaliteit van de afbeeldingen niet heel goed. Hoewel je goed kunt zien wat er op de afbeeldingen staat, zijn de ‘dots per inch’ ook duidelijk waarneembaar. De teksten zijn wel heel scherp. Tot slot scheur je het geprinte van de rol, waardoor er wel een netjes scheurrandje zichtbaar is.

 

 

Ik gebruik de fotootjes in mijn agenda en journal. Het zijn voor mij leuke herinneringen die in een ander geval op mijn telefoon zouden blijven staan, ondanks de wat slechtere kwaliteit van de foto’s. Ook het scheurrandje past wel bij het imago van de kassabon. Al met al zou ik, wanneer ik de kwaliteit en het gebruiksplezier met de prijs vergelijk, de PeriPage pocketprinter zeker aanraden. Heb jij een andere pocketprinter die me aan zou willen raden of aanvullingen op deze post? Hoor ’t graag!

36 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *