Lifestyle

Welke podcasts luisterde ik?

Vooral nu het weer af en toe wat meer herfstig wordt, loopt de hoeveelheid en het aantal van de files op. Om naar mijn werk én ook weer naar huis te komen, breng ik dus heel wat tijd in de auto door. Om de tijd in de auto een beetje aangenamer maken, kun je verschillende dingen doen. Je medegenoten in de file vormen even een leuke afleiding, maar na verloop van tijd gaat dit toch vervelen. Bij het merendeel van de filegangers is haast en frustratie af te lezen van het gezicht. Een andere manier om het aangename met het wachten te verenigen, is het luisteren van een podcast. De afgelopen tijd heb ik, via Spotify, al een heleboel podcasts beluisterd en het leek me leuk om er vijf met jullie te delen.

Echt Gebeurd

Op een klein podium vertellen mensen hun verhaal over iets wat ze hebben meegemaakt. Iedere maand leest er ook iemand voor uit zijn of haar puberdagboek en stiekem vind ik dat de leukste afleveringen. Het is af en toe enorm hilarisch, soms herkenbaar, maar ook vind ik dat het een leuk inkijkje geeft in de jaren ’70 en ’80. Een aanrader!

Janne Schuijn Podcast

Janne Schuijn is een coach die in haar podcasts, tijdens het autorijden of wandelen, haar gedachten en gevoelens over mindset, persoonlijke onderwerpen, haar business of andere wederwaardigheden en inzichten met haar luisteraars deelt. Ze doet dit op een nuchtere, no-nonsense manier en houdt het vooral praktisch; fijn om naar te luisteren.

Wat ik wou dat ik wist

Deze reeks wordt gemaakt door Kelly die in de podcasts herkenbare situaties en gebeurtenissen uit het leven van een twintiger naar voren brengt. De podcasts zijn vrij lang, maar een autorit in de file is dan in ieder geval wel goed gevuld. Tussen de persoonlijke noten door, geeft Kelly boekentips en komen er verschillende nieuwtjes langs. ‘Wat ik wou dat ik wist’ is een gezellige podcast en het verdient dan ook zeker een plekje in deze lijst.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Deze podcast, naar het gelijknamige boek, werd afgelopen juli in delen uitgezonden door De Nieuws B.V. ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’  is geschreven door Jonas Jonasson. Het boek werd een enorm succes, verscheen overal ter wereld op de markt en werd daarnaast verfilmd. Het boek gaat, hoe verrassend, over een honderdjarige man, Allan Karsson, die op zijn verjaardag het bejaardentehuis ontvlucht. De podcast heeft eigenlijk meer weg van een hoorspel, doordat er meer dan honderd bekende Nederlanders hebben geholpen met het inspreken van de podcast. Het is daardoor enorm leuk om naar de podcast te luisteren. Het grove taalgebruik heeft er helaas voor gezorgd dat ik de podcast niet helemaal heb afgeluisterd.

Heerlijk duurt het langst

‘Heerlijk duurt het langst’, naar de gelijknamige musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, werd in mei 2011 uitgezonden door AVROTROS in de week dat Annie M.G. Schmidt honderd jaar zou zijn geworden. Het verhaal draait om de dagelijkse belevenissen van een echtpaar met hun dochter, waarin op kenmerkende wijze de kleinburgerlijke beslommeringen op de hak worden genomen. Als fervent fan van Annie M.G. Schmidt, is deze podcast zéker een aanrader.

Welke podcasts moet ik nog meer gaan beluisteren? Laat het me weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *