Lifestyle,  Reislust

Welkom in Cork!

Cork; een aanrader of niet?! Een paar maanden geleden schreef ik een blog, gevuld met voorpret, over de stad Cork; een stad in Ierland. Om die blog nog eens terug te lezen, kun je hier klikken.

Nu ik er inmiddels geweest ben, wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen. Lees je mee?

De stad Cork is vanaf Cork Airport heel goed te bereiken met een bus. Tijdens ons verblijf in Cork overnachtten we bij Shandon Bells Guesthouse. Het Guesthouse is ’n echte aanrader. Het ontbijt was goed, de gastvrouw was heel attent en de kamers waren schoon. Daarnaast was Shandon Bells Guesthouse gelegen op een leuke locatie aan de rivier Lee. Vanuit het Guesthouse was het stadscentrum heel goed lopend te bereiken.

Cork is niet per se heel groot, maar in het centrum is er zeker genoeg te doen. De straten zijn afwisselend grauw en kleurrijk, de verkeerslichten voor voetgangers lijken er voor niks te staan – iedereen loopt gewóón door – en de gebouwen zijn niet altijd even goed onderhouden. Verder kun je er goed winkelen en zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om ergens lekker te eten. ’s Avonds komen de eetgelegenheden pas écht tot leven. Mensen verzamelen zich in de pubs om gezellig samen te zijn, met elkaar te eten en te drinken of om sportwedstrijden en paardenraces te kijken. De ramen worden, waar mogelijk, opengezet en je kunt dan zelfs plaatsnemen in de vensterbanken.

Over eten gesproken; de ‘English Market’ is een aanrader. Het is een kleine, overdekte markt, waar je allerlei etenswaren kunt kopen. Ook is er de mogelijkheid om even uit te blazen onder het genot van bijvoorbeeld een kop thee en een stuk worteltaart. Vaak wordt de thee echter met melk gedronken en om die reden wordt de thee met twéé theezakjes – enorm sterk dus – geserveerd.

Shandon Bells Guesthouse lag vrij dicht in de buurt van University College Cork. Een bezoekje aan het universiteitsterrein kon daarom natuurlijk niet ontbreken. De verschillende gebouwen op het universiteitsterrein waren heel statig, enigszins somber, maar zéker de moeite waard om langs te lopen.

Wat ook zeker niet mag ontbreken in het rijtje, is St. Patrick’s Hill. Het is één van de hoogste punten van de stad, vanwaar je een práchtig uitzicht hebt over de stad Cork. Overdag is het al de moeite waard, maar om het tegen zonsondergang of zelfs later nog te bezoeken, is helemaal adembenemend. Je moet er wat – lees: héél veel traptreden – voor over hebben, maar je krijgt er wat moois voor terug.

Een laatste ‘must-see’, die ik deel in deze blogpost, is ‘Blarney Castle & Gardens’. Blarney Castle is met de bus – €2,70 voor een enkele reis – goed bereikbaar. Vanaf het kasteel heb je een enorm mooi uitzicht over de omgeving. Niet alleen het uitzicht maakt het kasteel een trekpleister voor toeristen; ook de zogenaamde ‘Blarney Stone’ maakt dat het kasteel druk bezocht wordt. Het verhaal gaat namelijk dat, wanneer je de steen kust, de Ierse welbespraaktheid ontvangt. Het kussen van de steen is geen sinecure en om het met eigen ogen te zien, adviseer ik zeker een reisje naar het mooie Ierland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *