Lifestyle

Zélf fotokaarten maken?

Als een échte papierverzamelaar heb ik naast een heleboel mooi papier, ook ’n heleboel briefpapier en kaartjes verzameld in de loop der tijd. Altijd ben ik weer op zoek naar nieuwe kaartjes als aanvulling op m’n voorraad, omdat échte post nu eenmaal veel leuker is dan digitale post, maar hoe leuk is het als je zélf je kaarten kunt ontwerpen? Van Fotofabriek.nl mocht ik een aantal kaarten te ontwerpen; hoe ’t werkt en wat ik ervan vind, lees je in deze blogpost! 

Hoe werkt het?

Bij Fotofabriek.nl kun je met eigen foto’s allerlei fotoproducten ontwerpen en bestellen. Ook het maken van fotokaarten is een onderdeel van het aanbod van de Fotofabriek. In een online editor kun je aan de slag met het ontwerpen van je kaart. Eerst kies je het formaat van je kaart én maak je een keuze voor een setje of losse kaarten. Zo kun je een kaart ontwerpen voor een specifieke gebeurtenis, maar als je er meer wilt met één design, is dat ook een mogelijkheid. Naast de gewone kaarten voor allerlei gelegenheden, kun je ook je Kerstkaarten bij Fotofabriek.nl ontwerpen; genoeg opties dus!

Eenmaal aan de slag met het ontwerpen van je eigen fotokaart, kun je al je creativiteit inzetten. Naast het uploaden van jouw foto’s, kun je ook een keuze maken voor verschillende achtergronden, teksten in diverse lettertypes en een enorme hoeveelheid aan stickers, kaders en andere decoraties. Tijdens het maken van de kaart slaat het programma de kaart steeds op; de kans dat je jouw ontwerp per ongeluk verwijdert, is heel klein. Mocht je trouwens minder creatief zijn óf minder tijd hebben, is dat ook geen probleem. Er staan namelijk al wat ontwerpen klaar waar je eventueel uit kunt kiezen.

Wat vind ik?

Uiteindelijk heb ik twee verschillende kaarten ontworpen; één op A5- en één op A6-formaat. Van beide kaarten heb ik een setje ontvangen; een set bestaat uit acht kaarten. Een set enkele A5-kaarten is €8.99. Voor een set enkele A6-kaarten betaal je €6.99. Voor het A6-formaat heb ik gekozen voor ’n foto met wat kleine decoraties. De kaarten met het A5-formaat heb ik gevuld met een quote en een bestaande achtergrond. Eenvoudige kaarten met een pakkende afbeelding of quote spreken mij altijd aan, maar wat ik toch leuk vond om extra toe te voegen, waren enkele decoraties en wát is er nu leuker dan de naam van m’n blog?!

Toen ik de kaarten eenmaal thuis kreeg, was ik enthousiast! De kaarten zijn van goede kwaliteit en de achterzijde van de kaart is geschikt – lees: niet té glad – om op te schrijven. De mogelijkheden bij het ontwerpen, de service van Fotofabriek.nl, de snelle verzending en de kwaliteit van de kaarten, maken dat ik Fotofabriek.nl zeker bij mijn vrienden zou aanraden, dus óók bij de lezers van mijn Made of Yellow. Enthousiast geworden? Hier kun je jouw kaarten ontwerpen.

Mocht je je trouwens afvragen, waar je al die kaarten voor nodig hebt? Lees dan hier mijn blogpost over ‘Postcrossing’.

Deze blogpost is gesponsord door Fotofabriek.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *